2024 84. kitabı
Abel Morg Mia, Hamburg’da yaşayan, kendi dünyasında kaybolmuş, içine kapanık bir kadındır. Onun sessiz ve yalnız hayatına şahit olanlar ise sadece morgdaki cesetlerdir. Mia, hayatındaki sıkıntıları, düşüncelerini ve yalnızlığını bu cansız bedenlerle paylaşarak hafifletmeye çalışır. Her gün aynı rutini tekrarlayarak sabahları karşıdaki fırından poğaçasını alır, hastaneye gidip morgdaki cesetleri inceler. Onun için dünya, sessizliğin hüküm sürdüğü, cansız varlıklarla dolu bir yer olmuştur. Ancak bir sabah, garip bir ses duyar. Etrafına bakar ama ortada kimse yoktur. Bu ses, sanki bir yankı gibi zihninde dolanır fakat Mia, bunun sadece zihninin bir oyunu olduğunu düşünerek görmezden gelir. Ancak zamanla bu garip ses, beklenmedik anlarda yeniden ortaya çıkmaya başlar. İlk başta Mia bunun bir halüsinasyon olduğunu varsaysa da sesin gerçekliği giderek daha da rahatsız edici bir hal alır. Ses ona bir şeyler fısıldar ama Mia, bu sesin ne anlama geldiğini bir türlü çözemez. Sanki o sessizlik dolu dünyasında bir çatlak oluşmuş ve Mia, bu çatlağın arkasındaki gerçeği keşfetmek zorunda kalmıştır. Evet, her şey Mia’nın o garip sesleri duymasıyla başlar, ama bu sesler ne bir şizofreni başlangıcıdır ne de yalnızlığının bir yansıması. Aslında, Mia farkında olmadan evrenin derinliklerine, ruhlar ve bilinmezlerle dolu bir yola adım atmıştır. Kitabı gerçekten çok sevdim, bu tarz derin ve gizemli kurgulara bayılıyorum. Ancak, bu tür hikayelere alışık olmayanlar için ağır gelebileceğini düşünüyorum. Hatta, bazı bölümlerde ben bile kopukluklar yaşadım. Yazar, her bölüm başında konuyu ilerletmek yerine, kendi doğrularını ve kitapla bütünleşen düşüncelerini paylaşmayı tercih etmiş. Bana kalırsa, bu girişler esere ayrı bir derinlik katmış ve ben her satırını büyük bir keyifle okudum. Yazarın insan vücudu ve hayatla ilgili terimsel kavramları kullanması da eseri daha zengin bir hale getirmiş. Üstelik, bu kavramları detaylı bir şekilde açıklayarak sadece kurgusal değil, aynı zamanda bilgi dolu bir dünya da sunmuş. İkinci kitabını merakla bekliyor ve sizlere de tavsiye ediyorum!
Abel MorgOnurhan Erkoç · Lolla Yayınları · 202449 okunma