Puan vermedi·448 syf.··Beğendi
···Okunma: 18 Ekim 2024 20:27 Şıp Sevdi
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın bütün klasiklerinin sonuna geldim. İyi ki en sona Şıp Sevdi romanını bırakmışım. Akıcı ve güzeldi. "Sevmenin ve okumanın yaşı yoktur"diyerek post daki karakterin hikayesini ise sizlere sonra anlatacağım...
Şimdi gelelim kitabımıza. İlk olarak 1901 yılında Alafranga adıyla yayınlanan kitap,dönemin sansür uygulamasına takılır ve yasaklanır. Tekrar gözden geçirildikten sonra Şıp Sevdi adı ile yayınlanır. Meftun Bey ve ailesi etrafında geçen romanın teması Doğu ile Batı, eski ile yeni karşıtlığını içermektedir. Ben bir ve iki ciltten oluşan şekli ile satın almıştım.
Modern hayat ve modern hayatın kurallarına uymak isteyen genç, züppe ve şıp sevdi bir bey ile eskiye körü körüne bağlı tutucu ailesi ile arasında ki taraji komik olayları mizahi bir dille okuyacaksınız. Ben artık belli bir süre sonra onlar gibi konuşmaya başladım diyebilirim Eğlenirken de düşündüren güzel bir klasik. Şimdiden keyifli okumalar.
#hüseyinrahmigürpınar #şıpsevdi #klasikler #kaprayayıncılık #kitapyurdu #kitapyurducom #okudumbitti #okudumokuyun #okumak #okumakgüzeldir #eski #insanlar #eskiaşklar #yaşanmışhikayeler #eskiistanbul #istanbulsokakları #hayatımız #roman #kitaplarım #kütüphanem #kesfet #kesfetteyiz #keşfettengelenlertakipetsin #bookstagram #books #booksbooksbooks #booksofinstagram #bookstack