Köylüleri Niçin Öldürmeliyiz?
Çünkü onlar köpekleri boğuşunca kavga ederler. Birbirlerinin evlerine ancak Ölümlerde ve düğünlerde giderler. Şarkı söylemekten ve kederlenmekten utanırlar Gülmek ayıp eğlenmek zayıflıktır Ancak rakı içtiklerinde duygulanır ve ağlarlar. Binlerce yılın kaim kabuğu altında Yürekleri bir gaz lambası kadar kalmıştır. Aldanmak korkusu içinde Sürekli birbirlerini aldatırlar. Bir yere birlikte gitmeleri gerekirse Karılarından en az on adım önde yürürler Ve bir erkeklik işareti olarak Onları herkesin ortasında döverler.
Şükrü Erbaş
Şükrü Erbaş
Bütün Şiirleri 1
Bütün Şiirleri 1
2.734 Gösterim
Köylüler böyle diye öldürülecekse, onlardan bin beter olan "bazı" şehirlileri ne yapacağız Çok saçma bir şiir olmuş
Benim ilk Şükrü Erbaş okumam. Kelimeleri ve imgelemeyi kullanma becerisini çok başarılı buldum. Şiirin başlığında ironi var. Zaten öyle olmasa suçtur bu. Dava açılıp kitaptan çıkartılırdı. O yüzden şiire odaklanalım bence. Köylü hakkındaki tespitlerinin güzelliğine odaklanalım. Hem zaten şehirli olan herkes de kısa bir süre önce köylü değil miydi? Kelimeleri bu kadar etkili kullanan bir şair bilerek şiirin adını "Köylüleri Niçin Öldürmeliyiz" koyduğunu düşünüyorum. Dikkat çekmek istemiş. Unutmadan şunu da belirteyim, bu şiirin incelemesinde en üstte olan incelemeyi yazan kişi cımbızla bazı kelimeleri çekerek kitabı eleştirmiş. Bence böyle olmamak lazım. %99 oranında iyi olan bişey, iyidir, %1'i görmemek lazım. Ama çok ilginçtir ki insanlar %99 kötü olan şeylere iyi diyebiliyorlar. Bu açıklamalarım size değil 🙏
Asya
Asya
şiirin ismi hakkında olumsuz düşüncede olan kişilere. Herkes düşüncesinde özgür ben bu şekilde düşünüyorum.
2 yanıtı göster
♛hakan♞kutlu♛
♛hakan♞kutlu♛
Erkek çocuğu doğuramadı diye eşlerinin üstüne kuma getirirler, Kız çocuklarını günah diye okutmazlar , Bir paket makarnaya oylarını satarlar, Din ile kandırılmayı pek severler, Ahlaksızlıktan kırılırlar ama yine de Allah Allah demeyi dillerinden düşürmezler, Beş vakit namazını kılarlar ama iş zamanı kılmazlar :) Köylüyü öldürelim derken asırlardır süre gelen bu CAHİLLİĞİN öldürülmesi gerektiğine değinmiş şair, yoksa kimseyi kurşuna dizmeyi düşünmüyor. Sadece köydeki değil bu zihniyet ölmeli artık ama maalesef her geçen gün aydınlanmak yerine daha çok karanlığa sürükleniyoruz.
Tebrik ediyorum 👏👏şairin kastettiği köylülerin CEHALETİ.
1 yanıtı göster
Burada kastedilen köylülerin öldürülmesi değil, köylülüğün yani feodalitenin tasfiyesidir.. ki şükrü erbaş, bunun yerine gelen kapitalizmi de savunan bir şair değil ama o bile bir aşamadır tarihsel süreçte.. eleştirenler bireysel algıladı sanırım.. sevgiler🌸
Tebrik ediyorum👏👏
Bu yorum görüntülenemiyor
Unutmayın ! Onlar olmasa siz de olmazsınız...