Merhaba.
Canımızı sıkan ve fazlasıyla canımızı yakan ne kadar çok haber duyuyoruz şu günlerde. Her defasında ilk cümlemiz "Eğitim Şart!" oluyor. Ağaç yaşken eğilir deriz ama eğitimin, öğretimin yaşı yok. Eksiksek tamamlamamız şart! Yoksa iki adım ileri bir adım geri devam ederiz.
Yahya Karakurt'un Eğitim Şart kitabı tam olarak bundan bahsediyor. Türkiye'deki eğitim sistemi eleştirirken; sorular, yapısal eksikler ve fırsat eşitsizliğini derinlemesine analiz ediyor.
Diyor ki; eğitim sadece bireyi geliştirmez, toplumsal dönüşümün de anahtarıdır.
"Gelişimin önündeki en büyük engel akılcı olmayan, kaliteden yoksun bir eğitimin varlığıdır."
Konu hakkında fazlasıyla detaylı fikir aktarımı var. Genel olarak eğitim sisteminden bahsederken müfredat, öğretmenler ve öğrencilerin uyumu gibi çekirdek detaylara da giriyor.
"Kimimiz değişimin farkındayız. Kimimiz de bir kıvılcım beklemekteyiz."
Teoride bunu biliyor olduğumuz en hassas konu olmasına rağmen pratikte uygulamaya asla geçilemeyen eğitim sistemi için reform şart diyen Yahya Karakurt , sunduğu argümanlarla çözüm noktasında okuyucuya beyin jimnastiği yaptırıyor.
Sistem olması gerektiği noktaya geldiğinde toplum üzerinde ne gibi etkileri olur, nasıl bir dönüşüm sağlar bunların hepsini ele alıyor.
"Gelişim için, değişim için, duyarlılık için, başarı için EĞİTİM ŞART!"
Konunun ilgilileri için (şu noktada bence artık herkesin eğitimi ön plana alması lazım) oldukça geniş bir perspektifi olan bir kitap.
Keyifli okumalar dilerim