Feminizm Propagandasıyla Okuyucu Çekmek
2024 41. kitabı
İlk kitaba yaptığım yorumdan sonra ikinci kitapla devam ediyorum. Önceki yorumumda yaptığım yine gibi madde madde ilerleyeceğim. Kitabı BEŞ SAATE YAKIN eleştirdiğim videomu dinlemek isterseniz:
Krallar ve SoytarılarıN. G. Kabal · Martı Yayınları · 20237,1bin okunma
3.282 Gösterim
Ve bu sonayın havayla ciğerleri patlatma meselesi benim de aklıma gelmişti. Okuyan başka bir arkadaşıma demiştim "su kanı bükebiliyorsa hava da ciğerlere giden nefesi kontrol edebilir" ve onun cevabı: yok artık, abartma :) kova burcu olduğum için mi bu kadar hava krallığına takıldım bilmiyorum ama sonayla 3 ortak noktamız var: XX kromozomluyuz, kitap seviyoruz, kova burcuyuz. Bu kadar. Nasıl en özgürlükçü burç olarak geçen kova, en itaatkarı oluyor anlamıyorum. Sonayın yerinde olsam sinayı kilitler kütüphaneye gider kendim yönetirdim. Bu vasıfsız lordların hiçbirini de adamdan saymazdım. Bu halk bu mallara inanıyorsa bana hayli hayli inanırlar, derim. Halk gerçekten koyun :) hepsi hem de. Bi sadakatsizler aklını kullanmış o kadar.
Sülde
@eminegundogan Mesela Lilith'i neden uyandırdılar sen anlayabildin mi? 😂 Daren ile Nova'nın bağ istense başka şekilde bozulamaz mıydı? Ortalığı karıştırsın biz de o karışıklıktan faydalanalım dediler kadın hiçbir şey yapmadı. Harbiden neden geld bu tanrıçalarla Lilith? Sandım ki Elemental'de despot rüzgarlar esecek, sokağa çıkma yadağı gibi kurallar gelecek, herkes diken üstünde olacak, Lilith ile birbirlerine girecekler ama fos... Bu kitaptaki feminizm propagandası gibi boş çıktı.
gerçekten kitap böyle anlatılabilir zaten yazar hanımefendi sırf 3.kitabın çok pahalı olduğunu söylediğim için ve kutulu setinide aldıgım için birçok kitabın fiytatını eleştiren kişiler gibi beni de engelledi..
Harika bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık. Ayrıca, feministliği bir araç ve satış taktiği olarak kullanan kadın yazarların çok fazla olduğunu görüyorum. Bence bu yaptıkları çok acınası bir hareket. Merak ediyorum, kadınları bir araç gibi gören bazı erkeklerden ne farkı kaldı bu kadın yazarların?
Tekrardan merhaba, bu yorumuna da katılıyorum hatta sanırım diğer yorumundan daha fazla katılıyorum. Aslında güzel yerlere çevrilebilecek, kadının gücünü Ayzer gibi bir karakterle gösterebilecek bir kurguyken ben biraz da yazarın kendi kitabını harcadığını düşünüyorum. Özellikle üçüncü kitapta çok saçmalaştı ancak ben meraklı biri olduğum için ve seri yarım kalsın istemediğim için dördüncü kitabı da okuyacağım, finali nasıl vereceğini merak ediyorum ister istemez.
Sülde
Üçüncü kitap bir felaketti, inceleme yazarken beni en çıldırtan da oydu. 4. Kitaptan hiçbir beklentim yok doğruyu söylemek gerekirse.
Yine her şeyine %100 katıldığım bir inceleme. En güçlü çok rahat bir şekilde hava krallığı yapılabilirdi ancak yazar su burcu olduğu için su krallığı oldu. Saçma saçma sebeplerden yazar ittire kaktıra su halkını en iyisi gibi göstermeye çalıştı. Elemanteldeki en cahil varis aynı zamanda en güçlüsü ancak biz ana karakterimizin aldığı eğitimi bile göremiyoruz. Shounen serilerde en azından arada flashback şeklinde verildiği oluyordu bunda o da yok. Toprak krallığı için de sen topraksın hayat verensin falan deniyor. E o zaman bunlar da gayat enerjisini çeksin milletin. Yazar istese (ya da kendi karakterine fan moodundan çıksa) her krallığa pekala eşit güçler verebilir ve daha dişli şeyler okuyabilirdik ancak ✨deli varisimiz nova✨en güçlü ve her şey olmak zorunda olduğu için kendi krallığı tabii ki en iyisi en ulusu ilahisi. Sürekli söylendiğim şeyleri bir kez daha yazmak isterdim ama papağan gibi tekrarlamaya gerek yok. İncelemede yeterince değinmişsin. Olmayan feminizm (bi ayzer var ama novamıza karşı çıktığı için onu adamdan saymıyorlar :D) içeriğiyle pazarlanmış romantizmden ötesi yok. Çok daha iyi şeyler görebilirdik oysa.
Sülde
Yazarın burcunu bilmiyorum ama kesinlikle güçlerde tutarsızlıklar olduğunu, karakterlerine adil davranmadığını düşünüyorum. Sırf onu İlmek'ten çıkardı diye Ariana'nın önünde eğilen Nova'nın 20 sayfa sonra yeniden sebepsizce Ariana'ya sövmelerini okumak istemiyorum. Ariana garip geldi garip gitti, ona çok haksızlık edildi. Kimse arkasında durmadı.
Bu kitaba bir yorum yapacak olsaydım kelimesi kelimesine böyle olurdu harikasın