İlginç bir okumaya var mısınız?
2024 83. kitabı
Kendinizi hiç mikrodalga fırında ısıtılan suyun porselen kabı gibi algıladınız mı? İçiniz yanarken dışınız neredeyse serin kalır. Büyük olasılıkla hayır, deneyimleyemezsiniz bile ama belki duyumsayabilirsiniz. . Cennet Canımaminnet, yakın arkadaşı Neşe ile birlikte kara bir zarf içinde çağrı alır. Karalar içindeki bir şato, saray, ev ya da ne derseniz deyin oraya işte. Bir yazarlık yarışması düzenlenir, birçok kişi de çağırılır. Herkes değişik adlandırılmış odalardan birine girer. Seçtikleri belki de yazgılarıydı. İşin ilginç yanı yalnızca yazarak iletişim kurabilirler. Konuşmak yok ama sözsüz konuşan çok. Örneğin evin kendisi ama onu da okurdan başka duyan yok. . Cennet, cinnet geçirmeden önce Gece'yi bulmak ister ama İlhami de ona açılmak ister. Bulundukları bu karanlık yerde kararlılıkla gizemleri çözmek durumunda kalırlar. Büyülü kahveyi içmeye hak kazananların yaşadıkları ödül mü yaptırım mı belli değil. Üstelik sunan kişi, içen kişinin düşüncelerini okuyabilir. Eğer okuma yazması varsa. Yazması yoksa bone de takabilir ama konuyla ilgisi yok. . Evin hem kendini hem de içindekileri anlattığı yerlerde felsefe, inanç, insanlık gibi konuları buluyoruz. Her kişinin sözcüklerle dansı ise özgür çağrışıma dayanıyor. Yetenekleri de buradan geliyor. . Ev, kendi sonuna yaklaşırken içindekilerin sakladıkları gizler ortaya çıkar. Bazen ev bile içinde neler olup bittiğini anlamıyor, tıpkı biz gibi. İnancıyla devinen Cennet, Gece ile İlhami arasında mekik dokurken, bu mekikler kaslarını çalıştırmıyor doğal olarak. Ama sinirlerini çalıştırıyor. . Her canlı cansızı içinde barındırana geliyor son söz. Onunkisi varoluştan yok oluşa bir yolculuk. Peki, bunca olay nereye varıyor yanda yok oluyor? İşte orası da okura özgü. . Akıcı biçemiyle kara güldürü, güldürü, felsefe, inanç, insanlık, ilişkiler, gizem gibi konuları ele alan bu ilk betik gerçekten güzel bir deneyim oldu. Rahatlamak ya da düşünmek için okuyabilirsiniz. . Yorumu yazarın kalemine öykünerek özgün yazdım ki neyle karşılaşacağınızı bilin. :) . Betikle esen kalın.
Çöldeki İgloElif Aktaş · Tilki Kitap Yayınları · 042 okunma