2024 102. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2024 00:00
Hüseyin Rahmi Gürpınar yine kendine has üslubu, hicviyle bir kez daha batıl inanca olan eleştirisini hem güldürüp hem düşündürerek ortaya koyuyor. Ebulfazl Enveri Efendi’nin babası simyaya, ölümsüzlüğe, mucizevi taşlara kafayı takmış bir adamdır. Kendisinin vefatı sonrası oğlu da kendi izinden giderek, defineye ulaşacağına dair eline bir kitabın geçmesi üzerine bu gizemin peşine düşer. Bunun üzerine aslında tesadüfi olarak karşılaştığı Agop ile Kirkor isimli iki genci, defineye gidecek yolda kendisine yardım edecek iki melek olarak tasavvur eder. Her şeyden habersiz bu gençler acaba yüklü ganimetin hayaliyle Enveri Efendi’nin peşine düşecek mi ve umduklarını bulabilecekler midir? Okuduğum diğer kitapları gibi yazar beni yine hayal kırıklığına uğratmadı ve severek okudum. Henüz Hüseyin Rahmi Gürpınar ile tanışmadıysanız mutlaka bir kitabına şans vermenizi tavsiye ederim. ”Hemen her yerde ve hele ilim ve irfanın zayıf bulunduğu memleketlerde hileyle, aldatmacayla daha çok iş görülür.” ”Her ferdi hatta her toplumu hoşlandığı yemle avlarlar. Mesele, böyle oltalara tutulmayacak kadar insanlığımızı terbiye edebilmektedir.” .
Efsuncu BabaHüseyin Rahmi Gürpınar · İthaki Yayınları · 202110,9bin okunma