Ruhun gizli odaları
2024 46. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2024 21:04
Enteresan bir maceraydı benim için... Sokratesle başlayan yolculuk,bir çok düşünürü de içinde barındırarak Peter Singer ile bitti. Tarih boyunca varoluşun, Tanrının var olup olmadığının sorgulanması aslında yüzyıllar öncesinde ruhsallığa ne kadar yakın olunduğunu gösteriyormuş. Tanrıyı sorgulamak onu bulmayı istemek gibi bir arzu olmuş sanki. Ben öyle düşünüyorum..İnsanın en karanlığı, beyninin en gizli yerlerine kadar giden bu arayış zaman geçtikçe daha çok madde boyutuna geçmiş...bu da benim dikkatimi çeken bir ayrıntı oldu.Kitap felsefik bakış açısıyla okura farklı bir pencere sunuyor. Özellikle Freud ve Sartre'nin açıkçası ruhsal bir farkındalık yaratacak teorilerinin okunmaya değer olduğunu düşünüyorum. Yazarın akıcı dili, filozofların birbirini takip eden süreçlerini keyifli bir şekilde kaleme alması hoşuma gitti. Demem o ki, ruha katkısı olan bir kitap. Sorgulamaktan, öğrenmekten, farklı bir bakış açısını da keşfetmekten zevk alan biriyseniz Felsefenin Kısa Tarihi muazzam diyebilirim.
Felsefenin Kısa TarihiNigel Warburton · Alfa Yayıncılık · 20208,3bin okunma