2024 105. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2024 00:00
Reply 1988’i izlediğimde en sevdiğim karakter Choi Taek’ti. Baduk oyuncusuydu ve ben Baduk ne bilmiyordum. Sonra pek çok kuralı-görgüsü olan, strateji oyunu olduğunu öğrendim. Siyah ve beyaz taşlar satrancı, damayı anımsatıyordu ama alan daha genişti, oyun yavaş akıyor ve oyun bittiğinde iki oyuncudan hangisinin kazandığını anlamak mümkün olmuyordu. Tabii bunun da bir sebebi varmış, hepsini yavaş yavaş gördüm. Baduk nam-ı diğer Go, hayatıma sadece uzaktan bir izleyici olsam da girmişti. Ama bir Go oyununun kitabını okumak aklımda yoktu. Söz konusu Kawabata olunca bu da gerçekleşti. . 6 ay süren yenilmez usta Hon’inbō Shūsai ile yükselen isim Ōtake arasındaki maçı anlatıyor Kawabata. Eskiyle yeninin, gençlikle yaşlılığın, gelenekle bugünün yansımaları bu iki oyuncu. 1951 yılında bir dergide tefrika edilmesine karşın; 1938’de geçiyor maç, Japonya için kritik bir dönemde. Çin ile savaşın tırmanışında, İkinci Dünya Savaşı’nın arefesinde~ Sonu baştan belli bir hikayede yazar detaylarıyla bağlıyor okuru. . Yasunari Kawabata’nın da en tamamlanmış eseri olarak gördüğü Go Ustası’nı çok sevdim. Ama yazarla tanışmanızı bu eserle yapmamanızı da tavsiye edebilirim ~ . Habibe Salğar çevirisi, Ayşe Merdit kapak uygulamasıyla ~
Go UstasıYasunari Kawabata · Can Yayınları · 2022116 okunma
1.185 Gösterim