2024 186. kitabı
Selamlar. Nasılsınız? Ben bu aralar çok üst üste benzer konuları okuyunca hafiften #rs durumuna geçtiğimi fark ettim. O yüzden müdahale etmem gerekiyordu. Iki gözüm @filizlenin ile telefonda konuşurken #döngü kitabının devamına başladığını söyleyince dedim neden olmasın? Yazarın yazım dili yormadan ilerlediği için çapraza almam hiçte zor olmadı diyebilirim. Devam kitabı olduğu için #spoiler vermek istemiyorum lakin ilk kitaba göre daha çok beğendiğimi itiraf edeyim. Sanki duygular daha keskindi ve en önemlisi bana daha net geçti. Zaten konusu ile sizi merakta bırakıyor ama dedim ya bu seferki her bir duygu daha netti. Ben severim bu netliği. Kitap yine buram buram aile ve birliktelik kokuyordu ki buda beni mutlu eden yanlarından biriydi. Sondaki bazı detaylar hem beklediğim hemde beklemediğim şeylerdi diyebilirim. Bir güzelde ağladım çünkü beklemediğim yerden vurdu yazar beni! Yeminle devam kitaplarını anlatırken resmen ter döküyorum. Malum #spoiler sevmiyorum ve bende benim gibi sevmeyenler için buna çokça dikkat ediyorum. Biraz üstten anlatmaya çalışacağım. İlk kitabı okuyanlar bilirki bizim ekip ve Mustafa hoca ölümüne dünyayı kurtarmaya çalışıyorlardı. Yapay yağmurlar ve ekolojinin geldiği son nokta ile dünya yok olmaktan çok çürümeye yakındı. Mustafa hoca ise bu sorunu ortadan kaldıracak formülü bulmuş ve bunun için mücadele ediyordu. Lakin bunu istemeyen güçlerde vardı. Eşini formülü ondan almak için kaçıranlar başka bir ülkedendi ve bizim ekibin işi bu sefer daha da zorluydu. Eşini kurtarması gereken Mustafa hoca formülü paylaşmak istemiyordu. Lakin bu süreçte yapabileceği en doğru şeyi yapmış ve askeri birliklerle ortak çalışma kararı almıştı. Neler oldu neler bir bilseniz.Ortalık hop karışıyor derken hop düzeldi derken sayfalar aktı gitti. Konusu hoşunuza gittiyse benim gönülden tavsiyemdir.
2024 Okuma Raporları
Döngü 2Çağatay Düz · Ren Kitap · 202466 okunma