2024 101. kitabı
Selamm Hayat her zaman düz bir çizgide ilerlemez. Küçük yaşta mutlu bir aileye sahip olduğunu sanan Niall Harbison, bir gün ebeveynlerinin ayrılma kararıyla bu hayalin sona erdiğini fark eder. Ailesindeki bu ayrılık, onu büyük bir boşluğa sürükler ve yanlış kararlar zincirini başlatır. Alkol ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklara tutunan Niall, tüm zorluklara rağmen başarı merdivenlerini tırmanarak kendi şirketinin sahibi olur. Ancak, hayatındaki başarılar bile içinde taşıdığı boşluğu doldurmaz. Kendini kurtaramadığı bağımlılıklar ve travmalar, sonunda Tayland'a taşınma kararı almasına yol açar. Hayatını yeniden inşa etme umuduyla Tayland'a giden Niall, burada bağımlılıklarıyla boğuşmaya devam eder. Bir gün ölümün eşiğinde hastanede gözlerini açar ve kendisine son bir şans vermeye karar verir: Tüm bu alışkanlıklarından kurtulmak için tedavi görecek ve bundan sonraki hayatını anlamlı bir şekilde sürdürecektir. Niall için çocuk sahibi olmak ya da romantik ilişkilerde başarılı olmak hiçbir zaman kolay olmamıştır, ancak hayatında Snoopy adında bambaşka bir dost bulur. Barınaktan sahiplendiği bu köpekle birlikte Taylanddaki yeni yaşamına adım atar. Bir gün sokakta köpeklere yemek verirken onların sevgi dolu bakışları ve kendisine olan güvenleri, Niall'in içinde derin bir şeyleri uyandirır. Köpeklerle bu anlamlı bağ, onun yalnızca kendine değil, binlerce köpeğe de umut olmasını sağlar. Sokak köpeklerine yardım etme amacıyla başladığı bu yolculuk, bir iyileşme ve bağışlanma hikayesine dönüşür. Niall, geçmişteki hatalarını telafi edercesine kendini adadığı bu yolda, sadece köpeklerin değil, kendi ruhunun da yaralarını sarmaya başlar. Hayatta ikinci şansların mümkün olduğunu ve sevginin iyileştirici gücünü gözler önüne seriyor. Tayland'ın sıcak sokaklarında beslediği, sahiplendiği ve hayatına dokunduğu köpekler, Niall'ın içsel dönüşümüne tanıklık eden sessiz yol arkadaşlarıdır. Bağımlılıktan kurtulmak ve karanlıktan çıkmak isteyen herkese ilham verecek bu hikaye, bir insanın hayvanlarla kurduğu sevgi dolu bağ sayesinde nasıl iyileşebileceğini gösteren etkileyici bir eser.
UmutNiall Harbison · Saga Yayınları · 202417 okunma