Hazan Bülbülü - Kitap Yorumu
2024 33. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2024 00:44
Ne zaman yorgun hissetsem, işlerim başımı aşsa elime bir Hüseyin Rahmi kitabı alıyorum. O beni günün koşuşturmasından uzaklaştırıp masal diyarlarına götürüyor. Hazan Bülbülü’nü okumaya da bu sebeple başladım. Kısacık bir kitap beni yine eski zaman İstanbul’una, konak hayatına götürdü. Kitabın konusundan bahsedecek olursak, ana karakterimiz olan Refi Bey; zengin, yaşlı ve hasta bir adamdır. Evinde 3 hizmetçi kadın olan Anika, Selime ve Ayşe Kadın ile birlikte yaşamaktadır. Bir gün evine bir kılavuz kadın gelir ve Şahende isminde genç bir kızdan bahseder. Refi Bey, Şahende Hanım’ı gençlik aşkına benzetir ve hemen evlenmek istediğini söyler. Ardından Refi Bey’in kızı Naime Hanım ve damadı İrfan Bey de gelir ve işler karışmaya başlar. Türk Edebiyatı’nın bana kalırsa en kıymetli yazarı olan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın tüm eserlerini büyük bir keyifle okuyorum. Bu kitapta da özellikle evin hizmetçileri olan Selime, Anika ve Ayşe Kadın’ın diyaloglarını okurken çok güldüm. Bu tiyatro tarzında yazılmış kısacık eseri herkese tavsiye ederim. Hazan Bülbülü Hüseyin Rahmi Gürpınar
İnceleme
Hazan BülbülüHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,994 okunma
Bundan sonra Gönül bir yel değirmenidir sevda öğütür okuyacağım o kitabı okudunuz mu acaba?
Sevde
Hayır ama ben de çok merak ediyorum o kitabı. Yakın zamanda okumayı planlıyorum.
Hüseyin Rahmiden okuduğum ilk kitaptı asla tahammül edemedim. Okurken Aşırı sinirlendim iyi hiç bir tarafı yok gibi geldi. Tabi ki edebiyat göreceli bir şey ama nasıl bu kitabı beğenmezsin diye çok vicdan azabı da çektim.
Sevde
Merhaba, size katılıyorum edebiyat göreceli bir şey. Ben Hüseyin Rahmi’nin kalemini çok seviyorum. Sanki tanıdık birinin anlattıklarını dinliyormuşum gibi hissediyorum okurken. Bence vicdan azabı çekmemelisiniz çünkü her kitap herkese hitap etmez :)