Kitabın içerisinde 5 adet eser var. "Beyaz Geceler" adlı eserden bahsetmek istiyorum. Öncelikle kitabın isminin Beyaz Geceler olmasının sebebi, Rusya'nın Beyaz Geceleriyle ünlü olması, birnevi hikâyeyle bu isim bağlantılı, Rusya'da gündüz uzunluğunun 19 saati bulduğu yaz aylarında, gecenin hep aydınlık olması nedeniyle Beyaz Geceler denmekte. Birtakım Beyaz Geceler Festivalleri de yine yaz dönemlerinde yapılmakta. Yanlış hatırlamıyorsam 4-5 gün sürüyor bu geceler. Kitaba gelecek olursak burda da hayalperestimizin aşkının uzun sürmemesi anlayacağımız üzere Beyaz Geceler'e benzetiliyor. Hayalperestimizin petersbug sokaklarında dolaştığı sırada Nastyenka adlı bir kıza rastlaması ve sonrasında yaşadıkları olaylar anlatılıyor. Kitaptan çıkaracağım sonuç ise kimseye güvenemeyeceğimiz aslında, gerçekten bizi hak edecek insanlarla beraber olmamız ve bize değer verecek kişilerle vakit geçirmek. Yine ben burada birine çok kendimizi feda edermişçesine önem vermeninde yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü hayalperestimiz sonlarda yaşadığı olayların üzerine hâlâ kızı seviyor. Kimseyi doğru düzgün tanımadan güvenmeyin ve sevmeyin. 4-5 gün çok az bir süre çünkü. Kitapta saçma bulduğum detay hayalperestin kızdan hemen hoşlanması oldu açıkçası, onun dışında gayet çerez anlatımıda gayet açıklayıcı ve güzel. Beğenebileceğiniz bir kitap.