2017 125. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2017 01:03
" Serenad yaşam musikinin gür eseri. Bir sevgi çağrısıyla başlıyor, bir dokunaklı sanat gibi gelişiyor, bir çağın güçlü senfonisi olarak okurlarını büyülüyor." " Livaneli'nin okuduğum 2.kitabı Livaneliy'le tanışmam kardeşimin hikayesiyle başladı. Serenad kitabını elime alır almaz, bağlandım. Yazar konuyu o kadar akıcı anlatıyor ki insan kitabı eline aldı mı bırakmak istemiyor." " Her şey 2001 yıllının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi'nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran'ın ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner'i karşılamasıyla başlar. Maya Profesörün geçmişindeki tarihi olayları araştırır. Nadia ile Profesörün aşkı Maya anneannesi ve babaannesi ile tarihteki olayların sırlarını öğrenir. Kitabın en sevdiğim yönü tarihte yaşanan birçok olayın kurgulanmış hikayesiydi. Bu kadar akıcı bir kitap, böylesine güzel bir aşk hikayesini yazan ve bizlere sunan Zülfü Livaneli'ye sonsuz teşekkürler. Kitabı tavsiye ediyorum. Herkese keyifli okumalar diliyorum."
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020163,9bin okunma