2024 14. kitabı
Emine Tavuz 𝓢𝓲𝓻𝓮𝓷 1 // #𝑘𝑖𝑡𝑎𝑝𝑦𝑜𝑟𝑢𝑚𝑢 “Biliyordum sevgilim, sırtımdaki bıçak sendin.” Kitabı elimden düşüremedim gece 2/3 lere kadar okudum desem yeridir. Ne oldu ne olacak merakı bu kız yaşıyor mu umudu Nil ne zaman babasına kavuşacak derdi kafamda onlarca sekme açılı dönüp duruyor düşünceler. Biraz karıştı buralar sırayla gidelim en iyisi. Öncelikle Karina ile ilgili her detay benim yüreğimi dağladı durdu. Baş karakterimizin bir anne olması ve evladını kaybetmesi, onun için yaşadığı acı keder mahvetti ya beni. Bir yandan düşündüğüm asıl soru şu ki bir anne evladı için en fazla ne yapabilirdi? İşte Karmen kızı Karina için öyle büyük bir işe karışıyor ki ne sorgulayabilirsin ne yadırgıyabilirsin. Başka yolları yok muydu? Eminim ki vardı ama Karmen bu yolu seçti. Konusundan bahsedelim demek istediğimi anlayacaksınız. Karmen İtalyan kökenli mafya bir aile de babası ve abileriyle büyümüş bir yetişkin kadın. Kendisi nişanlıyken gönlünü birine kaptırıyor ve ondan hamile kalıyor. Babası onu kabul etmeyince Türkiye’ye kaçıyor ve adını sanını her şeyini değiştirip kendini kızını tehlikelerden uzak büyütüyor. Ta ki minik Karina’sı organ kaçakçıları tarafından kaçırılıp öldürülene kadar. O adamları bulmak için Karmen bir başkasının kızını kaçırmış bulunuyor ki bu kızımız yani Nil’in ailesi de ünlü tanınmış insanlar. Milletvekili dedesi ve korumalık yapan belalı bir babanın kızı. Karmen Karina’nın kaçakçılarını bulmak için Nil’i kaçırdıklarını iddia ediyor ve bu yolculukta Nil’in ailesiyle aslında Karina’nın suçlularını bulmaya çalışıyor. Ve sonunda gerçekler ortaya çıkınca offf neler oluyor neler sırf şu sonu için bile aralıksız okunacak bir kitaptı. Neyse ki devamı elimde kısa süre de okumaya başlayacağım.
SirenEmine Tavuz · İndigo Kitap · 202419 okunma