2024 73. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2024 20:56
Merhaba sevgili okur, Bozkurt, bir İngiliz ajanı tarafından Atatürk biyografisi olarak kaleme alınmış. Biyografiden çok roman demek daha doğru olacaktır. Sanki her an yanında yaşamış gibi bir anlatımı var yazarın. Bu anıları kimin ona anlattığı bile belli değil; çünkü çocukluğundan itibaren kimsenin bilmediği tüm detaylara vakıfmış gibi, hatta en mahrem durumları bile gözüyle görmüş gibi anlatıyor Armstong. Bu durum da kitabı amacından saptırıyor. Ya da, kim bilir, amaçlanan şey başka bir şeydi zaten. Kitabı okumaya başlar başlamaz zorlanacağımı anladım. Çünkü tüm kötü vasıfları bünyesinde barındırdığını iddia eden kötücül bir adam anlatılıyordu. Hatta Atatürk’ün bu kitabın basılmasına nasıl izin verdiğine bile şaşırdım. Kitapta eleştiriye kapalı olduğu iddia edilen birinin karalamalarla dolu bir anlatıya izin vermesi ilginç geldi bana. Yazıldığı dönemde bazı konulara gazete üzerinden cevap da vermiş Atatürk. İlgilisi bakabilir. Okumaya devam etmemin sebebi, sevmeyenlerin gözünden Atatürk nasıl görünüyor, diye merak ettiğim içindi. Okuduğuma üzgünüm açıkçası.
BozkurtH. C. Armstrong · Dorlion Yayınevi · 20221,871 okunma