Birçok roman okuduktan sonra sonunda tekrardan kişisel gelişim kitaplarıma dönebildiğim için çok ama çok mutluyum, ancak bu incelemeyi yazmakta çok çok çok geç kaldım ve bu nedenle de üzüldüm açıkçası. Çünkü neredeyse diğer kitabı bitirmek üzereyim ve normalde hiç bu kadar geçe bırakmazdım...
Bu kitap yakın zamanda çok popüler bir kitaptı ve açıkçası çok övülen kitaplara yaklaşırken çok önyargılıyımdır, çünkü genellikle altı boş bir şekilde övülen kitaplar oluyor ve okuduğumda büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaşıyorum. Ancak bu kitabı Emre Erdoğmuş ile birlikte aldık, onun tavsiyesine her zaman güvenirim ve yine beni yanıltmadı.. Gerçekten her anlamda beni geliştirdiğini düşündüğüm bir kitap oldu.
Kitap birçok bölümden oluşuyor, şuanda yanımda olmadığı için yazamıyorum ancak hepsi gerçekten alışkanlık kazanmanızı ve varsa zararlı alışkanlıklarınızdan uzaklaşmanızı sağlayacak bölümler. Birkaç kavramı not almıştım, belki ilginizi çeker diye, ve kendim de hatırlamak için. Onları da buraya bırakıyorum.
*hedef değil sistem
*Diderot etkisi
*alışkanlık istifleme
*ortamın gücü
*kolaylaştırmak
Çok çok etkileyici bir kitap bence ve kesinlikle hayatınızda en azından bir şeyleri fark etmenizi sağlayacağı düşüncesindeyim.
Okumayı düşünen herkese tavsiyemdir.
Herkese iyi okumalar.