2024 95. kitabı
Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve acilen devamına ihtiyacım var. O nasıl bir sondu öyle demeden geçemiyorum. Suikasti çözmeye uğraşırken sayfaların arasında ayrı kayboluyorsunuz Fersah ve Betül’ün arasında ki çekimde ayrı… Alabeyli kanı taşımak kolay değildi. Özellikle kabadayıların olduğu bir masada. Bir evde ne acılar ne ayrılıklar gelip geçiyor ama yüreklerinde açılan yaralar ilk gün ki gibi kalabiliyordu. Tıpkı Betül Alabeyli'nin yüreğinde ki gibi. Hayat önce ondan küçük kardeşini ayırmıştı sonrasında abisi Tunç'u ve çok sevdiği Deva'sını vermişti toprağa. Şimdi sıra babasına mı gelmişti? On sekiz yıldır görmediği kardeşi Yusuf'un acısı yetmiyormuş gibi... Kılıç Alabeyli'nin vurulmasından sonra başlamıştı herşey. Bütün kabadayıların toplandığını masada haini bulmak öyle kolay olmayacaktı ama er geç bulacaklardı. Ama bu arayış onlara farklı kapılar ve geçmişte haberleri dahi olmayan şeyleri de gösterecekti. Hastanede babasının herkesten sır gibi sakladığı ve o an ortaya çıkan fedaisi Fersah önce Betül'e sorgulatmıştı kendisini sonra canı bildiği adamlara. Betül'ün Fersah'a güvenmek için hiçbir sebebi yoktu ama babası güvenmiş onu içlerine dahil etmişti şimdi babasının fedaisi değil kendisinin fedaisi olacaktı. 25 yaşında olan Betül bir süre çocukluğundan belli tanıdığı Kadir ile nişanlı kalıp sonrasında nişanı atmışlardı. Şimdi ise babasının ondan isteği bu işin arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkana kadar onunla da iş birliği yapmasıydı. Yanında fedaisi ile. Ne kadar Fersah'a güvenmese de attığı adımla onunla beraber olacağı için en ufak ayrılıkta yokluğunu hissedecekti ama bu sefer diğer adamları gibi değil kalbinden hissettiğini fark edecekti. Onunla çıkacakları her görevde riskler olacaktı ama Alabeyli'ler ne zaman rahat görmüştü ki ? Bu görevlerde on sekiz yıldır görmediği Alabeylilerin en küçüğü Yusuf'unu da görecekti. Ellerine geçen kodu çözebilecek tek kişi oydu. Yusuf normal biz zeka yapısına sahip değildi şifreler üzerindeki kodları deniyordu ama bu onu ailesinden uzaklara savurmuştu. Ortalık bu şekilde karışıkken Fersah ile Betül'ü neler bekliyordu? Suikastin arkasında kim vardı ve bu işin arasında öğreneceği şeyler onları nasıl bir yola yürümelerine neden olacaktı?
KafesLaviniapiaf · Lolla Yayınları · 202417 okunma