Puan vermedi·32 syf.··Beğendi
· Selaaaam
Bir yetişkin, bir çocuk kitabından ne alabilirse onu aldım ve geldim
"Ayı Yalnız Kalmak İstiyor"
Çocuklar için olduğu kadar, duygu durumumu düşünürsek benim de söylemek istediğim ama dile getirediklerimi avaz avaz bağıran bir kitap bu. Bu yaşta çocuk kitapları okumak gerçekten iyi geliyor.
Kahramanımız ayı harika müzik yapıyor. Etrafında onu dinleyen orman dostlarının beklentisi müziğin bitmemesi ama o yoruldu ve yalnız kalmak istiyor. Ancak karşı tarafın bunu anlamaya niyeti yok Sonunda ayı kendisini de korkutan bir ses çıkarıyor ve herkesi kızdırıyor.
Ayı acaba bize sınırlarını çizerek, sorumlulukları ihmal etmeden kendine zaman ayır mı demek istiyor?
Ayı o gür sesi çıkardıktan sonra etrafındaki kalabalık hızla uzaklaşıyor ve yalnız, sessiz kalıyor.
Peki bu sessizlik içerisinde bir de senin gibi düşünen, sana birşeyler verebilecek, anlayan ve yalnızlığını paylaşabileceğin birisi olsa..?
Bazen kabuğumuza çekilip, sessizliğin tadını çıkarmak isteriz. Kendimizi dinlemek, gerçekten ne hissediyoruz sorgulamak o kadar önemli ki. Telaşe içerisinde yaptığımız çoğu şeyi istediğimizi sanıyoruz ama ihtiyacımız belki de bu değil Belki de sadece mecburiyeti yerine getiriyoruz.
Bence tam zamanı kitabı elimize alalım ve "Hadi birlikte yalnız kalalım."
Her yaş için resimlemeleri ve içeriği ile harika bir deneyim. Hep Çocuk Kitap'tan bu yüzden vazgeçemiyorum🩷