2024 44. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2024 21:51
Bu kitap konusunda emin değilim. Kitap konusu itibarıyla rahatsız edici; kadın ticareti, istismar, şiddet ve daha bir sürü zorlayıcı durumlar içeriyor. Yazarını ilk defa okudum ve yazımını pek beğenemedim. Yaşanılan durumların ne kadar kötü olduğunu bilsem de, kitapla yeterince bütünleşemediğim için bana tamamen o his geçmedi. Daha çok olaylara odaklanıp kızın hisleri konusunda yetersiz kalınmıştı. Denis, annesinin bir davetinde kaçırılıyor, istismara ve şiddete uğruyor, en sonunda ise bir adama satılıyor. Bu süreçte yaşadıkları kesinlikle çok kötü. Ama aradan geçen uzun bir zamanda sessizliğinin ve kendi iç dünyasının yankısıyla bir şekilde baş ederken; bir adam geliyor. Efendisinden daha güçlü, belki de daha kötü ama sessizliğinin yankısını duyan bir adam. Aralarındaki sözsüz iletişim başka boyutlara taşınırken ortalık iyice karışıyor ve sonrası kızılca kıyamet... Kitap genel olarak bir kadının istemediği zorlu koşullar altında kendince mücadelesini ve yakarışlarını okuyoruz. En son gelinen nokta kesinlikle çok caniceydi. Birinin sizi anlaması ve başkasının sizi anlamamasıyla doğan ciddi çatışmanın sonuçlarını çeken bir kadın. Kitap öyle bir yerde bitiyor ki sonrasını merak etmemek elde değil. Ama kitabı da çok beğenmediğim için alıp almamak konusunda kararsızım.
PenniesPepper Winters · Pukka Yayınları · 2024614 okunma