Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 13 Kasım 2024 11:09 SELAM, BEN KITTY - MIRJAM PRESSLER
Kitabın kapağından tahmin ettiğim kadarıyla yine çok tatlı bir Genç Timaş kitabı okuyacağım zannettim ama bu sefer yanıldım. Çünkü çok hüzünlü bir kitap okudum.
Bir kedinin gözünden hayatı anlatılıyordu. En başta şunu söylemek istiyorum. Yazarın kalemi gerçekten çok başarılıydı çünkü kitabı okurken gerçekten de bir kedi kaleme almış gibi hissediyorsunuz yazılanları. Bir insanın bir kedi gibi düşünebilmesi, bunu yazıya dökmesi ve okuyucuya da gerçek bir kediymiş gibi hissettirmesi büyük başarı bence.
Ev kedisi olan Kitty’nin sahibi Emma ile yaşadıklarının anlatıldığı bu kitapta sadece bir hayat hikâyesi değil kediler hakkında çok değişik bilgiler de anlatılıyor.
Empati becerisini güçlendirecek kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. 4. sınıf çocuklarımız dahil herkes okuyabilir bu kitabı. Ayrıca kitabın dış tasarımının yanında iç tasarımı da o kadar güzeldi ki okurken mest oldum diyebilirim. Çizimler, şiirler çok şekerdi gerçekten. Kitaba renk katmıştı. Kırmızı detaylar da çok hoştu.
Kitabı okumanızı tavsiye ediyorum, ben çok beğendim.