2024 25. kitabı
Bu kitap bitmiyor bitmiyor bitmiyor bir an hiç bitmeyecek sandım. En büyük sıkıntısı 944 sayfa olması kesinlikle ben 944 sayfalık bir kurgu göremiyorum. Yazar birinci kısım ikinci kısım diye ayırmak yerine iki kitap olarak çıkarsa daha iyi olurmuş. Gereksiz uzatmış kitabın olay örgüsü dışında çok sahne vardı zaten aşırı gereksiz detaylar boğucu olup sıkıyor insanı şahsen ben Demir Alev’i okurken büyük hayal kırıklığına uğradım. Violet zaten ilk kitapta sürekli ölümlerden dönmüştü bu kitapta aynı döngü vardı tamamen üzülerek söylüyorum ki Dördüncü Kanat gibi bir kitabın devam kitabı olarak çok vasattı. Bir de bu kadar uzun sayfalı bir kitabı tek kişinin ağzından okumak çok zordu bu yüzden kitap elimde sürünmüş olabilir Xaden’ın olan son iki bölümü okurken yaşadığım sevinci anlatamam. Ejderhalarımı çok özlemişim ergen Andarna’yı daha çok görmek isterdim derin uykuda olmasaydı. Violet ve Xaden ilişkisine girmek istemiyorum yani enemies to lovers’ın o enemies kısmını yazar öyle bir zorlamış ki saçma sapan araları bir düzeliyor bir bozuluyor bir bakıyoruz ha şimdi oturup düzgünce çözücekler sorunu diyoruz çünkü sayfa olmuş 700 falan ama yine çözemiyorlar umarım üçüncü kitapta yazar aynı şeyleri karışımıza çıkarmaz. Durağan ilerledi son biraz beklenmedikti ama benim beklentimi karşılayan bir kitap olmadı.
Demir AlevRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20243,201 okunma