Trendeki Kız
2024 4. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2024 00:00
Merhabaaa Trendeki Kız bu yazarın okuduğum ilk romanıydı. İlk başta kitaptaki karakterleri anlamak zordu. Direkt olarak bir olay örgüsü şeklinde değil önce karakterin adı, daha sonra ise gün içinde karakterin kendi bakış açısından neler yaşadığını anlatıyor. Tıpkı bir günlük gibi ilerliyor kitap. Karakterler oturduktan sonra neyin ne olduğunu çok net anlıyorsunuz. Elbette belli bir sayfa okuduktan sonra hemen hemen her şey oturuyor. Geçmişte olan olayları günümüzde bağlayabiliyorsunuz. Ahmet Ümit gibi bir polisiye romanı beklemek olmaz elbette. Ama Ahmet Ümit kitaplarındaki gibi ters köşe oldum. Kitabı okurken katili tahmin ettim gibiydi ama sonrasında daha farklı olayların olduğunu karakterlerin farklı bir kişilikte olduğunu anlıyorsunuz. Rachel ilk başta anlayamamıştım nasıl bir karakter olduğunu ama sonrasında okudukça anladım. Kitapta 3 kadın karakter 3 erkek karakter var ve bunların birbiriyle arasındaki yasak ilişkiyi anlatıyor. Manipülasyon nedir ve nasıl yapılırı anlatıyor bence. Manipülasyonun insanı ne kadar demoralize ettiğini, ne kadar kötü hissettirdiğini ve doğru olduğunu bildiğin olayın aslında yanlışmış gibi algılattığını anlatıyor. Manipülatif kişilerin hayatınızı berbat bir hale çevirebileceğini anlayabiliyorsunuz. Kitaptaki kadın kadın karakterlere çok üzüldüm. Megan, Rachel, Anna. Yanlış birinin hayatlarına girmesi ile cehennemi yaşıyorlar resmen. Bir yanım onlara çok kızsa da bir yanım onları anlıyor. Kitaptaki karakterler, olay örgüsü, olayın işleniş biçimi olarak bence yeterliydi. Bizde bir tabir vardır ^Herkes ettiğini bulur^ diye. Kitabın özeti bu olabilir bence. Aslında çok fazla spoiler vermek istemiyorum. O yüzden ben susuyorum kitaplar konuşsun diyorum. Hayatımızda güzel ve sağlıklı insanlar olması ümidiyle... İyi okumalar herkese Paula Hawkins
Roman
Trendeki KızPaula Hawkins · İthaki Yayınları · 202013,7bin okunma
Filmi olan bu kitap miydi?
M.
Bilmiyorum. Filmi izlemedim.