Babil - R. F. Kuang
Herkse selam.. Bu kitabın ilk gördüğüm andan beri merak ediyordum açıkçası konusunu okuyunca ilgi çekici gelmişti kelimelerin etnik kökenleri ve dark akademi olunca keyifli bir okuma olur diye düşünmüştüm.
Öncelikle kitabımı doğum günü hediyesi olarak alan Merve CENGİZ Merveye teşekkür ederim Kitabı sevmek için çok çabaladım....
Sonra da bu kitabı @okumayaasikkadinlarr grubuyla ortak okuma olarak okuduk. Aslında günlere bölünmüş şekilde ortalama 10 günde bitecekti fakat kitabın anlatımı bir tık ağır olunca benim okumam da yavaşladı ondan dün akşam ve bugün oturdum ben bu kitabı bitiririm dedim ve bitirdim... Ama bende bittim...
Kitabımız Çin'de annesiyle birlikte yaşayan Robin Swift'in bir dil profesörü tarafından İngiltere'ye Babil Kütüphanesinde çeviri eğitimi görmek için getirilmesiyle başlar. Robin Oxford'da eğitim görmeye ve kendisi gibi eğitim amacıyla getirilen gençlerle ve Hermes Cemiyetiyla tanışır.
Kitapta bir çok kelimenin etnik kökenine yer verilmiş. Evet başta ilgi çekici geliyor yeni şeyler öğreniyorsunuz ama bir süre sonra konudan çok bu kelimeleri görmeye basladik. Bu da bir süre sonra okurken yormaya başladı.
Normalde bu kalınlıkta(650 sayfa) beni zorlamazdı ama Babil zorladı.
Kitabı sevdim mi sevmedim mi bilmiyorum açıkçası önerir misin derseniz dillere kelimelerin etnik kökenlerine merakınız varsa bence okunur ama onun dışında yarım bırakma isteğim olmadı fakat kitabın içine de giremedim açıkçası. Karakterlerle bağ kuramadım.
Şimdi kızlar da okuyup bitirdikten sonra en keyifli yani üstüne konuşmak olacak..