···Okunma: 18 Kasım 2024 00:25 "Hayat için Tanrı 'ya şükürler olsun , ölüm için de hayata şükürler olsun."
Caz ; yazarın, üçleme olarak yazdığı kitapların ikincisi . İlk kitap “Sevilen” ve üçüncü kitap “Cennet”. Devam niteliğinde olmadığı için karışık da okuyabilirsiniz ama tabi ki sıra ile okumak en güzeli :-)
Nobel ve Pulitzer Ödüllü Toni Morrison, pamuk tarlalarından , bitimsiz sancılardan ve taşranın karanlığından vadedilmiş topraklara , New York'a göçen siyahi bir çiftin yarım kalmış öyküsünü anlatıyor Caz'da .
Caz’da 1920’lerde geçen bir hikâyeyi anlatsa da 1900'lerin ilk yarısında ırkçılığı ve siyahilerin yaşam zorluklarını anlatıyor .Çift zamanlı bir anlatım var .
Harlem Rönesansı olarak geçen dönem, Afro-Amerikalıların müzikle seslerini duyurmaya çalıştıkları , eşitlik için mücadele ettikleri zamanlar .
Afro-Amerikan sanatçılar arasında büyük kültürel aktivite ve yenilik dönemidir Harlem Rönesansı .
Joe Trace, kendinden yaşça küçük genç Dorcas'ı vurarak öldürür ve onun yasını tutar . Cenaze töreninde Joe'nun karısı; Violet, kızın cesetine saldırır . Kitap böyle başlıyor.
Sonrası ...
Dönemi ve dönemin ruhunun en sade anlatım ile aktarılıyor kitapta .