2024 88. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 19:29
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Bugün sizlere tam bir toplum ruh sağlığı hizmeti niteliğinde bir kitabın paylaşımı ile geldim. Psikoloji alanında araştırma -inceleme türündeki bu kitabın bir yerinde nasıl ki herkes kendi kapısının önünü süpürürse her taraf temiz olur aynı şekilde herkes kendi öfkesini kontrol edebilirse de öfke ile ilgili bir problem yaşanmaz diyordu. Öfke bir duygu, her insanda vardır. Önemli olan bu duygunun davranışa dökülme hâlini kontrol edebilmek, duygusal zekayı geliştirip kullanabilmektedir Öfke der geçeriz, çok da haz etmeyiz öfkeli insanlardan. Çoğu kez bilmeyiz o öfkenin altında yaşanan diğer duyguları. Kitapta öfke duygusunun derinlemesine incelenmesi, hem duygusal hem de fizyolojik boyutunun değerlendirmesini, öfkenin nedenlerini, bu duygu ile başedebilmek için neler yapılabilneceğini detaylı bir şekilde okuyoruz. Örnek olaylar ile de desteklenmiş olması kitabı daha da anlaşılır kılıyor. İş yaşamındaki öfke ve çocuklar ve ergenlerdeki öfke bölümleri benim en çok ilgimi çeken kısımlar oldu. Bir psikolojik danışman/rehber öğretmen olarak meslektaşımın bu çalışmasını çok beğendim ve velilerime de tavsiye edeceğim. Anlatım dili olarak anlaşılır olması her eğitim seviyesinden okura hitap ediyor. Ayrıca bu kitabı okuyup istifade edebilmek için illaki psikoloji bilgi altyapısına sahip olmak da gerekmiyor Kitabın içeriğine bir göz gezdirecek olursak karşılaşacağınız başlıklar ve anlatımları: Öfkenin Tanımı Öfkenin Oluşumu ve Ortaya Çıkma Nedenleri Öfkeye Kuramsal Yaklaşımlar Öfkenin Görünüm Türleri Günlük Yaşamda Öfke Yönetimi Çocuk ve Ergenlerde Öfke Öfkenin Sağlık Üzerindeki Etkileri İş Yaşamında Öfkenin Açığı Çıkması İş Yaşamında ve Sosyal Hayatta Öfkeyle Baş Etme Yolları ve Çözüm Yöntemleri Sağlıklı Bir İş-Sosyal Yaşantı Oluşturma Kitapta altı çizikesi, tekrar tekrar okunası çokça yer vardı. #1000kitap uygulamasına elinden geldiğince alıntı bıraktım. Okuyup istifade edebilmek ümidiyle genç yaşlı herkese tavsiye ediyorum.
Öfke KontrolüCihan Işık · Kanon Kitap · 202414 okunma