Bu kitabın yeri benim için çok çok başka. Bu ikinci okumamdı ve ilk okumam üç yıl öncesindeydi. İlk okumamda her boş anımı bu kitaba ayırdığımı, sırf okumak için telefona yapışık gezdiğimi hatırlıyorum. Yine öyle oldu. Tek fark basıldığı için -Allah'ım iyi ki- bu sefer kitaba yapışık gezdim aksjshhshshs.
Şimdi kitaptan genel olarak bahsetmem gerekirse size ilk söyleyeceğim, bir lise kurgusu olduğu ve tatlı bir aşk içerdiği olur. Okul ortamında geçen bir kitap. Bir arkadaşlık ortamı vb. beklemeyin, yazarımız tamamen ana karakterlere odaklı ama asla sıkmayan bir kitap yazmış. Yani kitabın sıcak ortamının aşk üzerine olduğunu bilin. Kitapta çok fazla komedi ve soğuk espiri (ay ben severim bu arada soguk esprileri) var. Yüzünüzdeki tebessüm hiç düşmüyor okurken. Resmen bir ara 200 sayfayı molasız okudum ve yanaklarının sırıtmaktan ağrıdığını hissettim yahu. Çok güzel yahu bu kitapp.
Şimdi size bir eksisinden bahsedeceğim kitabın. İlk yüz sayfa olaylar çok hızlı gelişiyor, okuyucuya zaman bilgisi verilmediği ve yeterince konuşma olmadığı için mantık sıkıntısı çekiliyor. Başta okurken "neyyy" oluyoruz, sonra "ne ara sıkı fıkı oldu len bunlar?" Oluyoruz. Bir ara diyozki "ne alaka lan, bir soraydın,sorgulayaydın.". Kısacası ilk 100 hatta indir gülüm ya, ilk 80-90 sayfa full bu haldeyiz yani. Yazarkuşumuz belli ki bir ilişki yazmak istemiş fakat okuyucunun bu ilişkinin başlayışını görmesini de istemiş. Hal böyleyken youtubedeki sıkıştırılan teneke içecek şişesi gibi iç içe geçmiş, küçücük sayfa sayısına sıkıştırılmış bölümler okuyoruz. Neyseki sonradan düzeliyor. DUZELİYOR YANİ. BU SADECE MANTİK ARAMADAN OKUMANİZ GEREKEN ACCİCİK SAYFA DEMEK. GERİSİ ZATTEN HARİKA.
Lütfen dişinizi biraz sıkın dostlarım. Lakin iki üç sayfa yüzünden böyle güzel bir romantik komedi kitabından mahrum kalmanız çok üzücü olur.
Watpadden okuyup basılı alan/alacak olan arkadaşlara müjde. ARKADAŞLAR FİNAL SONRASİ ÖZEL BÖLÜMLER DE DAHİL EDİLMİŞ. Ben şahsen buna çok sevindim yani alajjahahahsh.
Ya ben başrollerin ismine bayılıyorum bi de yaa.
Nida Azur.
Mustafa Alp Levendoğlu.
Ya muhteşemmm.
Yaa tatlı bir aşk mı dersiniz, güzel anne-kız ilişkisi mı dersiniz, ergen ergen iki üç olay mı dersiniz, MUHTEŞEM bir kitap mı dersiniz(Bu arada klavyem muhteşem yüzyıl a çok alışmış hemen yüzyıl diye devam ettiriyor. Alın size gereksiz bilgi.), bana kafa rahatlatacak, yüzümü güldürecek kitap lazım mı dersiniz... Artık ne dersiniz bilemem ama bütün güzel duyguların bu kitapta olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Yakınlaşma yok, kardeşinize rahatlıkla okutabileceğiniz bir kitap. Ya alın, aldırın. Okuyun, okutturun. Yalayıp yutun ya bu kitabı.
Önermez olur muyum, tabii ki öneriyorummm.
ÖNERİYORUM VE İYİ OKUMALAR DİLİYORUMMM.
Tek kitap olacak bilginize dostlarım.
Çevrim İçiSümeyye Demirkan