10 Kasım 2024

Çevrimiçi | Sümeyye Demirkan | İnceleme
2024 19. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2024 10:48
Sümeyye Demirkan
Herkese merhaba!!! Ben Suç ve Ceza'dan sonra hemen bir gençlik romanı aldım elime. Çevrimiçi...
2026 20. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 08:49
Aşırı ergence bir kitaptı. 13 yaşında olsam belki zevk alabilirdim ama 13 yaşındaki biri için de fazla argo içeriyor. Bu kadar yoğun argo kullanımı beni rahatsız etti. Tamam, belki ağır küfürler yoktu ama gereksiz ve fazlasıyla argo vardı. Başrol kız “Yallah” dediğinde, erkek karakterin “geri zekâlı” diye karşılık vermesi sözde onların “seni seviyorum” deme biçimiymiş. Birbirlerine hakaret edip buna aşk demeleri açıkçası beni güldürdü. Saygı sevgiden daha önemli, gel gelelim bu kitapta saygının “s”si bile yoktu. Kitapta hiçbir karaktere tutunamadım, dolayısıyla hikâyeye de tutunamadım :) 400 sayfalık bir kitapta yalnızca 15–20 karakter olmasına rağmen hiçbirinin derinliği yoktu. Bu kadar sayfaya rağmen kurgu gelişmedi ve olay örgüsü çok zayıf kaldı. Okurken içi boş bir metin hissi verdi bana. Sadece bitirmek için okudum. Benim için tam anlamıyla zaman kaybıydı.
Ben ettim siz etmeyin!
2025 83. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2025 23:42
𝙂𝙪̈𝙫𝙚𝙣, 𝙨𝙚𝙫𝙜𝙞𝙣𝙞𝙣 𝙪̈𝙯𝙚𝙧𝙞𝙣𝙚 𝙙𝙚𝙫𝙧𝙞𝙡𝙞𝙣𝙘𝙚 𝙤𝙧𝙩𝙖𝙙𝙖𝙠𝙞 𝙗𝙖𝙜̆ 𝙗𝙞𝙧 𝙝𝙖𝙡𝙖𝙩 𝙜𝙞𝙗𝙞 𝙠𝙤𝙥𝙖𝙧𝙢ı𝙨̧. Herkese selamm. Bu gün işkence çeke çeke okuduğum bir kitap incelemesi ile geldim. Sevdiğim yönleri yokmuydu elbette
Çevrim içi
2024 102. kitabı
Selamlar, çok tatlı bir gençlik kurgusu önerisiyle geldim. @sumeyyedmrkan kalemiyle tanışma kitabım oldu #çevrimiçi , deli dolu ve kaçık derece de tatlı kızım Nida, ben çok fazla gençlik kurgusu
2025 8. kitabı
Kitabı yeni bitirdim bence her yaş kitlesine hitap eden bı kitap bazı yerler çok komik özellikle nidanin annesiyle olan konuşmaları texting sevenler bence bu kitaba da bir şans vermeliler çünkü ben kitabı 2 günde bitirdim o kadar güzel bir kitap
Çevrim içi
2025 6. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 18:10
Takip ettiğim bir okurun sayfasındaki sevimli bir yorum sayesinde almıştım. Ama benim için tamamiyle boş bir kitaptı.Kitapta bolca argo ve beni rahatsız eden ifadeler vardı. Ben edebiyat dilinde argo ve küfür sevmeyen bir okuyucuyum. Hiç komik bulmadığım gibi fazlaca rahatsız edici buluyorum . Günümüzde insanların küfrü ya da argoyu çok rahat kullanmaları ve bunu eğlenceymiş gibi sunmaları ve başka bir kesimin de bunlardan zevk alması bana ayrıca ilginç geliyor. Espri seviyesinin argo ve küfürlerle ölçülmesi çok garip… Kısacası hiç tavsiye etmediğim bir kitap. Almak isteyen de bolca argo ve küfürlü kelimeler içerdiğini bilerek alsın. En azından aldıktan sonra benim gibi pişman olmasın…
Yaşınız küçükse neden olmasın
2025 3. kitabı
Okunma: 14 Mart 2025 14:21
ilk olarak kitap hangi yaş grubuna daha uygundur onu söyleyeceğim : Eğer yaşınız çok büyük değilse ortaokul, lisenin ilk yıllarındaysanız okuyup sevebileceğiniz bir kitap olabilir. Ama ilk sayfalarda argo vardı Aslında ilk bölümlerde çok hoşuma gitmişti o eski kitapların tadını veriyor gibiydi. Ben 18 yaşındayım bana lise yıllarımı hatırlatır severim diye düşünmüştüm. Ama olaylar sadece iki kişi çevresinde gerçekleştiği için bir zamandan sonra sıkıyordu heyecanı kaçıyordu her sayfa da aynı tarz konuşmalar değişen bir şey yoktu. Kolay okunuyordu çünkü mesajlaşmalarda doluydu sayfalar ama yinede bir zamandan sonra bayıyordu. Yazarın diğer kitaplarına kesinlikle şans verin çok güzel bir yazım dili var sadece bu kitap eskiden yazılıp daha yeni kitap olduğu için bizim zamana pek uymuyor.
2024 165. kitabı
SÜMEYYE DEMİRKIRAN~ÇEVRİM İÇİ~ Selam.Bugün sizlere kalemiyle Notanın Ervahı kitabı sayesinde tanıştığım ve sevdiğim sevgili sumeyyedmrkan ‘nın son kitabı #çevrimiçi ile geldim.Kitabımız genç bir kurgu.Ama keyifli ve güzeldi.Yazarın kaleminin akıcılığı ile bir günde bitirdim.Bazı yerlerde kahkaha attım.Özellikle ikili arasında geçen mesajlar çok komikti.Böyle çok bunaldığınız,rs dönemine girdiğiniz de sizi çıkaracak bir kitap diyebilirim.İki lise öğrencisini konu alan kitap başta da söylediğim gibi genç kurgu.Bu türü severler kitaba bir şans verebilir.Kitapta argo kelimelerin bulunduğu uyarısını da yapıp konuya geçiyorum. #konusu Nida Azur;ailesinin tek çocuğudur.Lise üçüncü sınıf öğrencisidir.Ele avuca sığmayan,biraz da haşarı ama kendi halinde bir kızdır.Dersleri ortalamalardadır ve matematiği sevmediği kadar da edebiyata ve okumaya düşkündür.Bir akşam telefonuna gizli bir numaradan mesaj gelir.Tabi ki kim olduğunu söylemez ve bir gizem yaratır.Kendisine A diye hitap edebileceğini söyler ama Nida bu kişiyi çok merak etmeye başlar çünkü attığı her adımdan haberdardır. Mustafa Alp;lise son sınıf öğrencisidir.Ailesinin tek oğludur.Nisa’nın tersine derslerinde de oldukça başarılıdır.Yakışıklılığı,sempatikliği ve efendi duruşu ile de herkesin ilgisini çekmektedir.Ama Mustafa tek bir konuda iyi değildir.Üç yıldır aşık olduğu kıza açılma konusunda.Ve bu durum artık canına tak etmiştir.Tüm cesareti ile bir oyuna başlar ve ilk mesajını Nida’ya gönderir. Sonra neler mi olur?İkili arasında keyifli mesajlaşmalar başlar ve durum giderek başka bir boyuta doğru yol alır.Eee devamı tabii ki kitapta sizleri bekliyor.
2025 20. kitabı
Merhabalar size bir kitap ile geldimmm Çevrimiçi Alıntılar “Hayatın karmaşasından kaçıp gülümsemek isteyen herkese ithaf edilmiştir :)” Beni güldüren çocuk şimdi ağlatıyor, ruhuma acı veriyordu. Yorumum Aşırı güzel bir kitap, su gibi akıp gidiyor! Bazı cümlelerde mal mal güldüğüm bile oldu Texting tarzında olması da ayrı bir güzellik katmış. Aşırı sardı! Kalemini ilk kez bu kitapla tanıdım ve artık ben de bir Şam Şeytanıyım xjdnxnnedn Konusu Dersleri kötü, herkese laf atan, laf sokmayı seven, odun gibi bir kız... Aşık olabilir mi? Ben Nida, 11. sınıfa gidiyorum. Bir gün, bilinmeyen bir numaradan mesaj geldi: “Bir gün beraber rap dinleyeceğiz,” yazıyordu. Kim olduğunu bilmiyordum ama zevklerimizin benzer olduğu kesindi. Bu anonim kişiyle aylardır konuştuk. Adını bile doğru düzgün bilmiyordum. Meğer adı Alpmiş... Bir gün, 12-C sınıfından bir çocukla okulda çarpıştığımızı anlattım ona. Sonra o çocukla sinemaya gittik. Bunu söyledikten sonra telefondaki gizemli kişi, “Benim burada işim bitti,” deyip beni engelledi. Tanımadığım, sesini duymadığım, yüzünü hiç görmediğim birinin acısını çekiyordum… Sonra bir gün, engeli kaldırıp tekrar yazdı. Buluşmak istediğini söyledi. Ve sonunda... O tanıdık sima karşımdaydı. Nereden bilebilirdim ki o çocuk, bir gün hayatımın tamamını kaplayacak... Anneee, kızın aşık olduuuu!
Acil okumalısınızzzz
2024 133. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2024 18:50
Bu kitabın yeri benim için çok çok başka. Bu ikinci okumamdı ve ilk okumam üç yıl öncesindeydi. İlk okumamda her boş anımı bu kitaba ayırdığımı, sırf okumak için telefona yapışık gezdiğimi
Edebiyat & Roman

Sümeyye DemirkanYazar · 9 kitap
6 Temmuz 1997 yılında Ankara’da dünyaya gelen yazar Sümeyye Demirkan, hayatını Ankara’da sürdürmekte ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi almıştır. Sümeyye Demirkan küçük yaşlardan itibaren yazma tutkusunu içinde barındırmaktadır ve yazmanın ruhuna her zaman iyi geldiğine ve onu beslediğine inanmaktadır. Mürekkebe Boyanan Sardunya serisiyle de okurlarından büyük beğeni almıştır.