Kabul… dile kolay bir kelimedir. ‘Yapacak bir şey yok’ der kabul ederiz, ‘ne olacaksa olsun der’ kabul ederiz ancak bunu eyleme dönüştürebilir miyiz?
Mindfulness tan sonra seriye devam etmek için başladım bu kitaba, ayrıca bir de ‘Şefkat’ kitabı var onu daha temin etmedim. Kitapta bahsedilen ‘pasif savaş yerine aktif kabul’ , düşünüldüğü gibi kaderine razı olmak, başına gelenlere ses çıkarmamak değil, olayların akışını ,düşünce ve davranışlarını bütün içinde kabul etmektir. Kabul ederek yola çıkmak, yaşamı değişip dönüştürür. Savaştığın tüm düşünceler zihnine artı bir yük ve başa çıkılması zor duygular bırakır. Bu nedenle önce fark etmek ardından kabul etmek esastır.
Kabul iyileştirici, kolaylaştırıcı , sakin dingin bir hayat sağlayan güce sahiptir. Bunu anlayıp kavramak yaşama yeni bir perde açmak olacaktır.
“Bizim kabul ettiğimiz şey kendimiz değildir. Kendimize dair algımızdır ve unutmamalıdır ki algı sürekli değişir. “
“Biz başarısız olduğumuzu kabul etmeyiz. Aslında sadece ‘şu an’ başarısız biri olduğumuzu düşünürüz. Ama sadece o an için başarısız olmuşuzdur ve kabul, bu düşünceyi de kabul etmektir.”
“Bazen bir yazmak, iki silmek gerekir.”
“Kabul, bir sonuç değil süreçtir.”
“Kabul , içsel deneyimlerimize farklı şekilde yanıt vermeyi öğrenmektir.”
“Aktif kabul, herhangi bir durumda zorlanma yaşarken hem zorlanmayı fark etmemiz hem de zihnimizin bu durumla kurduğu ilişkiyi gözlemleyerek, yargılamadan tanımlayabilmemizdir.”
“Kabul, duygular ve hislerle ‘halat çekme yarışmasına’ girmek yerine ipi gevşetmektir.”
Şifalı ve dingin bir yolculuk isteyenler okumalı..