Puan vermedi·218 syf.··Beğendi
···Okunma: 20 Kasım 2024 14:02 Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlere #protagonist adlı bir eserin yorumu ile geldim.
Eserimiz bizlere, bireyin hem kendi iç dünyasıyla hem de toplumun ezici talepleriyle mücadele ederken içine düştüğü çıkmazı derinlemesine işler. Ana karakter, iş hayatındaki başarısına rağmen sosyal alandaki eksikliğini doldurma arzusuyla, arkadaşlarının sunduğu bu oyuna katılma kararını alır. Fakat bu karar, beklediği gibi bir ödülle değil, kendini yavaş yavaş yok eden bir düşüşle sonuçlanır. Karakter, kendi iradesiyle hareket ettiğini sanarken, aslında toplumun ve başkalarının beklentilerinin görünmez zincirleri tarafından kontrol edilmektedir.
Yazar, bireyin kendini kanıtlama arzusunun, derinlerdeki bir yalnızlık ve yetersizlik hissinden doğduğunu ima eder. Karakter, toplumun dayattığı başarı tanımlarını benimsemiş ve bu başarıların onu içsel huzura ulaştıracağına inanmıştır. Ancak oyun, ona kendi değerini sorgulatır ve sonunda toplumun beklentilerine göre değil, kendi benliğine göre yaşamayı seçip seçmediğini düşündürür. Bu süreçte içsel huzursuzluk, varoluşsal bir korkuya dönüşür. Başarılarının, onun gerçek özgürlüğüne katkıda bulunmadığını; aksine, onu derin bir yabancılaşma duygusuna sürüklediğini fark eder.
Sonuç olarak, bu eser insanı, toplumun acımasız kalıplarına ve kendi içsel uçurumlarına doğru çekilen bir figür olarak resmeder. İçsel ızdıraplarının derinliği, başarıyla örülmüş bir hayatta bile bireyin ne denli yalnız kalabileceğini gösterir.