2024 100. kitabı
SİREN 2 #kitapyorumu "Sen, benim seni sevdiğimi düşünerek bana âşık oldun. Bense senin benden nefret edeceğini bilerek sana âşık oldum." Gerçekler açığa çıktı ama sadece görünenden ibaret olanlar, Deren'in bilip inandıkları. Birinci kitap çarpıcı bir sonla bitmişti ikinci kitabımızda yoğun bir nefret intikam alma duygusu var. Deren'in tek arzusu Karmen'e acı çektirmek. Ve bunu öyle bir yapıyor ki nefes alamadım resmen sahneleri okurken. Kitabın ilk yarısında sevdiği kadının canını zehirli cümlelerini kullanarak yakıyor. Karmen'i intihar noktasına kadar götürüyor. İlk kitap hiçbir şeymiş ikinci kitapla yazarımız bizi paramparça ediyor. Resmen yerden yere vuruyor dağılıyoruz. Bu sene okuduğum en iyi hikayelerden biriydi kesinlikle her satırı ayrı etkileyiciydi. Çok yoğun bir okuma süreci yaşattı bana. Kalbimi ağrıtan, sızlatan, boğazımın düğümlendiği, tüylerimin diken diken olduğu hatta buz kestiğim bir süreç... Hangi duyguyu karakter hissediyorsa okur da aynı şekilde onu hissetmiyor bizzat yaşıyor. Yazarın anlatım diline bir kez daha hayran kaldım. Aşktan nefrete başlayan hikayemiz, nefretten tekrar aşka dönüşerek ilerliyor. Deren kızmak istesem kızamadım kendince haklıydı, Karmen ve Karina kalbim diye diye sayfalarda ilerledim. Karmen'in Karmen için intikam alma kısımlarını okumak için can attığımı söylemem gerek. Küçücük bir bebeğe yapılanlar anlatılırken nefesim kesildi. Yaman beni çok keyiflendiriyor, Deren ile olan diyaloglar neşe veriyordu. Karmen'in abileri eşittir Nil'in tepkileri diyorum direk, üzgün değilim Deren. Üç abiyi de ayrı sevdim, Deren'in sürekli onlarla zıtlaşması yüz güldürüyor, Salvadore'un karısına duyduğu aşk ise beni mest etti. Son sahne şok edici ama asıl üçüncü kitaptan verilen alıntı kafa karıştırıyordu, Deren'e edilen sitemler ile kitap kapağını kapattım. Üçüncü kitap için sabırsızlanıyorum en yakın zamanda kavuşmak dileğiyle, şiddetle tavsiye ederim.
Siren 2Emine Tavuz · İndigo Kitap · 2024232 okunma