#azazel
2024 9. kitabı
#KİTAP HAKKINDA Merhaba kitapsever arkadaşlar Kendi halinizde, kendi yolunuzda tıngır mıngır ilerlerken, hayat düzeninizi bozan bir durumla karşılaştınız mı hiç? Biri yüzünden güneşinizden oldunuz mu mesela? Asla yapmam dediğinizi yaptınız mı? Düzene karşı çıkıp, isyan ettiniz mi? Nefsinizi müdafa edip, mekanınızı değiştirdiniz mi? Ummadığınız yerden vurulup, hain ilan edildiniz mi? Amannn Zehra saçma sapan sorular sorma dediğinizi duyar gibiyim. Kiminiz okurken kızmış, kiminiz cevap vermiş, kiminiz de sadece duygulanıp deriiinnn bir iç geçirmişsinizdir muhtemelen. Sizi daha fazla germeden konuya geçeyim müsadenizle. Bu soruları sordum çünkü, sayın yazarımız kitaplarını tabiri caizse kader mahkumu iken yazmış.Kitaptaki kahramanların isimleri yanında soyisimlerini de görünce, bu isimlerin de, demir parmaklıklar ardında, birlikte zaman geçirdiği yol arkadaşları olduğunu tahmin ettim. Gerçek olduğuna inandığım tüm isimlere ve diğer kader mahkumlarına selam ve bir an evvel özgürlüklerine kavuşmaları için sabır diliyorum.(Bazı suçlardan yatanlar hariç tabi) Keşke, kimse kimseyi anlayıp dinlemeden ön yargıda bulunmasa... Neyse biz kitabımıza dönelim. Büyüye inanır mısınız? İnsanların büyü ile değişeceğine, evinde, işinde takip edildiğini hissedeceğine, bir varlık tarafından hayatınızın her zerresinin değişeceğine inanır mısınız? Cevabınız evet ise de hayır ise de Azazel sizi oldukça etkileyecek, hazır olunEfendim, İnanışa göre Azâzîl,(AZAZEL) iblisin melek olduğu zamanki adıdır. Allah'ın insan sevgisine imrenerek ,onları yok etmeye çalışır. Bu, Allah Adem'i yarattığında secde etmeyi reddetmesiyle ifade edilir. Cinler yeryüzünde yaşarken Allah'ın hakemi AZAZEL dir. Sürgün edildikten sonra, aldatma meleği olur. Yalnızca "doğru yoldan" saptırdığı kişileri yok etmesine izin verilir.Kitabımızdaki Salih'de bu kurbanlardan biridir... 28 yaşındaki Salih, ceza infaz memuru nam_ı diğer gardiyan olarak görev yapmaktadır. Arkadaşları vasıtasıyla tanıştığı Ayşe ile mutlu bir yuva kurma hayaliyle evlenir lakin mutluluk Salih'e haram olur. Çünkü Ayşe Salih'i karıncanın bacağından bile kıskanarak, çıkardığı kavgalar sebebiyle hayatı zindan eder.Bir müddet bu sıkıntılara katlansa da limiti doldurduğu bir gün evi terk eder ve cezaevi lojmanında beraber görev yaptığı Alper'in yanında kalmaya başlar. Alper, arkadaşı Salihteki garip değişimleri fark edip, sen iyi değilsin arkadaşım, bir psikiyatrist ile görüş diye uyarıda bulunur. Haklısın diye arkadaşını destekleyen Salih, daha sohbetleri bitmeden aynı gün görev yaptığı cezaevi ziyaretçi kabul biriminde aniden "durun, kaçmayın... " diye bağırarak ziyaretçi kapı girişine koşar ve yerde biri varmışcasına üzerine atılıp boğuşup, yumruklamaya başlar. Herkes şaşkındır ancak Salih kendine geldiğinde hiçbirşey hatırlamaz. İşte o anda müdahale edilmeye ihtiyaç duyulan hayatı, kendisini aldattığını düşünen karısı Ayşe tarafından büyücülere gidilerek değiştirilmeye çalışılır. İş arkadaşlarına göre boşanma sürecinden dolayı kafayı yiyen Salih, karısına göre de kendisine mesaj atan kadına aşık olduğu için bu kadar değişmiştir. Oysa işler hiç de bu kadar kolay değildir....Salih, astral seyahatlere çıkıp, gökyüzünden dünyaya bakarak gördüklerini yeryüzünde birebir yaşamaya başlarken, Ayşe hacı hoca teyzelere büyü yaptırmakla kalmayıp internetten bulduğu Hüddam Erdal dan da kocası eve dönsün diye yardım ister. Bilgisayar korsanı ile iş birliği içinde olan şarlatan Erdal, hem maddi hem manevi Ayşe'yi ve Salih'i perişan eder.Hayali boğuşma ile başlayan Salih, ayağında gezen kara böcekten, cinayete kadar gördüğü halüsinasyonlarla bocalarken, ileride yaşanacakları tahmin dahi edemeyen Ayşe, kocasını eve döndürme azminden asla vaz geçmez.Salih'in ve Salih gibilerin tüm bu yaşanan arbedelerde duyduğu tek ses "zazula" dır ve bu insanların yaptıklarının tek bir amacı vardır. Tanrı Azazel öyle emretmiştir...Hoppalaaaa Zehraaa.Sen ne yaptın, bütün kitabı neden anlattın? diyorsunuz değil mi? Sakin olun. Ben kitabı ve kitapta geçen olayları anlatmadım. İnanın sadece ilk on beş sayfadan bahsettim. İşte kitap böyle merak uyandırıcı ve sürükleyici. Ben de birkaç merak uyandıracak soru bırakıp gideyim o vakit. Tanrı Azazel kimlere ölümsüzlük bahşetti? Kolları vücudu derin kesikler içinde olan kimdi? Kanıyla nereye ne yazdı? Ölümsüzleşmek için ölenler kimler? Sürekli gülen çocuk kim? Onun öleceğini kim, nereden biliyordu? Camdan düşüp hayatını kaybeden kim? Salih neden öğrenince deli gibi kaçmaya başlıyor? Ayşe'nin kapısına gece yarısı anahtar sokup açmaya çalışan çift kim? Ayşe ile arkadaşı Sevgi kimden kaçtılar? Kapıyı açar açmaz kime yakalandılar? Takılı olmayan araba teyibi çalışır mı? Neler oluyor? Hacı Ahmet de kim? Ayşe'yi niye arıyor bu adam? Salih Ayşe ile hangi kadını arabaya atıp kaçırıyor, nedennnn? Ayşe ve Salih'i ihbar edip sırtlarından vuran yılan dost kim? Özledim mesajını yazan numara kime ait? Kim kimi neden nasıl özledi? Salih nasıl bir kaza geçirdi? Kazada bacağı kopan kim? Demir sürgüler,bahçe voltaları, gardiyanlar, avukatlar heyyy neler oluyor? Salih kaç davadan yargılanıp kaç ceza alıyor? Rakamlar çıldırmış olmalı... Sandalye çekip bahçe ortasında konuşma yapan, kendini Mehdi ilan eden kim? Yangın nerede çıktı? Kasten mi çıkarıldı? Tuncay duvara kan ile yazılan yazıları okuyabildi mi? Bilinmeyen cinnet anında kullanılan dil neee? Kendisini Tanrı'nın ademoğlu ile iletişimini kuran meleği Cibril olarak tanıtan kim? Yataktan elleri kınalı uyanmanın açıklaması ne olabilir? Sakalını saçlarını uzatan ve mucizeleri olduğunu savunan kim? Bu gerçek mi? Ahmet'in anlattığı hikaye doğru mu? Tuncay B_7 nolu bahçede kimi görüp şaşırdı? Uzun saçlı, 1.70 boylarındaki, sağ elmacık kemiğinin üzerinde ben olan saçları topuz çıplak kadın kimmm? Koğuşa nasıl girdi? Kim, kimin parmağını niçin ısırıyor. Aman Allahımmmm... Konu nereden Zeki Müren e geldi? Emine kim, hangi olayın sebebi olarak karşımıza çıkıyor? Kitabı okuyandan okuyana mı, yazandan dağıtana mı geçiyor ki bu Azazelin musallatlığı.... Neyse ben sustummm.Kendiniz okuyup bulun cevapları Vakit kaybı denmeyecek akıcı bir kitap. Daima yazması gereken bir kalem Heleki cezaevinde kalem kitap ile bağ kuran insanları ayakta alkışlamak gerek belki de. // Kitapta tek garip gelen yer, Salih'in cezaevinde karşılaştığı hemen her mahkumun hüddamlık ve cin peri ile ilgili bilgi sahibi olmaları idi. Herkesin bu konular hakkındaki uzmanlık derecesinde bilgiye sahip oluşu, bu insanların bir arada toplanışı astral seyahatten daha dikkat çekici idi. Naçizane eklemek istedim // Göreceğiniz tek karanlık, gözlerinizi kapattığınız kadar olsun... LÜTFEN SEVDİKLERİNİZE KİTAP HEDİYE EDİN Selam, sevgi ve dua ile Zehra Gaylan Yüksekkaya @okuyananne__zehra_35_09 instagram hesabım
AzazelGencay Çelik · Gençel Yayınevi · 202313 okunma