2024 167. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2024 22:54
Herkese merhaba #cevizinseçkisi #uzunokumalar etkinliği (500 syf ve üstü) için toplamda 618 sayfa olan bu kitabı seçtim. Aslında uzun zamandır da bekletiyordum çünkü bir heves almıştım. Scwab'ın oldukça fazla okunan (1 milyon); ve çok yüksek puanı (4.18) olan bir kitap. Öncelikle konusundan bahsedeyim. Adeline'ı okuyoruz. Adeline, bir lanetin pençesinde. Yaptığı bir anlaşma sonucu sonsuza kadar yalnız kalmakla lanetlenir. Konuştuğu tüm insanlar arkalarını döndklerinde ya da başka odaya gittiklerinde ya da uyanınca onu hatırlamazlar. Sadece insanlarda değil etrafındaki hiçbir şeyde iz bırakamaz addie. Yazı yazar yazılar silinir, bir şeyleri döker ve bir sonraki baktığında orası temizdir vb. Addie bu haldeyken bile hayatın tadını çıkarmaya ve insanlarla birlikte olmaya devam eder. Aynı adamla defalarca tanışıp bir ilişki sürdürmeye çalışır. Ama sonu hep aynıdır: adamlar hep unuturlar, insanlar onu hep unuturlar. Bir evi bile olmaz. Lanet yüzyıllarca sürer. Ancak Addie pes edip anlaşmanın mührü olan yüzüğü kırdığında ölecektir. Hiçbir yerde tuunamayan, hayata izini bırakamayan, bir yere ait olamayan Addie'yi 300 yıl sonra New York'ta bir kitapçıda çalışan Henry ikinci görüşünde hatırlar. Daha ilk sayfalardan merak uyandırıcı olmasıyla kitaba çekiliyorsunuz anlatımı özellikle çok güzel yazardan okudum İlk kitap benim. Bu anlamda şaşırdım aslında bayağı iyi olduğunu fark ettim. Yazar özellikle karakterleri o kadar ince işliyor ki sanki o karakterleri tanıyorsunuz. Yaşamlarını ailelerini arzularını korkularını her şeyini yansıtıyor belki de bu kadar yetenekli olması ve kitapların bu kadar sevilmesinin bir sebebi de bu olabilir. yazarın muhteşem bir yazım tarzı da var. Ayrıca kabul etmek lazım pegasus'un çevirilerinde asla sıkıntı görmedim ve muhteşem kitabı çok iyi temsil etmişler. Bu anlamda da haklarını vermek lazım. Anlatım bir olayların ilk başladığı 1700 lü yıllarda bir de 2014 te ilerliyor. Plot özellikle çok iyi olduğu için karakterin tepkilerinin farklı durumlarda nasıl olduğunu okumak baya meraklandırıcı. Addie ve Henry'nin yaşadıkları, seçimleri ve düşüncelerinde kayboluyoruz. Diledikleri yüzünden yalnızlığa mahkum olan iki ruhun birbirin bulmasını okumak isterseniz kesinlikle öneririm.
Addie Larue’nün Görünmez HayatıVictoria Schwab (V.E. Schwab) · Pegasus Yayınları · 2023550 okunma