Nereden başlasam bilemedim:)
Kitapta iki temel unsuru yani tembellik ve nefsimizi nasıl kontrol altında tutarız ve nasıl disiplinli bir hayatımız olur onu anlatıyor.
Genel olarak öğrencilere hitap ediyor.
Eğitim hayatında disiplinli olmayı, nasıl çalışmamız gerektiğini, insanlara karşı yaklaşımımızı vs anlatıyor.
İlk bölümlerinde etkili şekilde olan anlatımları son bölümlere yaklaştıkça konuların tekrarlılığı insanı sıkmıyor değil.
Yazılan dönemde olsaydım ve evet lise yıllarında olsaydım belki söylenildiği gibi hayatıma çok şey katabilirdi ve olumlu şekilde yönlendirebilirdi.
Fakat yazılan dönemle şuan ki dönem çok farklı ve inanın şuan o yaşlarda olsaydınız da hiçbir şey değişmezdi. İradeyi bu kitapta anlatıldığı gibi kontrol altına almak hele hele de bu dönemde çok zor.
Kesinlikle bizlere hiç bir şey katmaz demiyorum. Sadece hayatınızı tam anlamıyla değiştireceğini düşünmüyorum.
Beni bir diğer irite eden konuda kadınlara karşı olan üslubu. Sanki kadınlara olan bir düşmanlığı var gibi bazı yerlerinden rahatsız oldum açıkcası.
Okumak isteyenlere şimdiden iyi okumalar beklentinizi çokta yüksek tutmayın derim :) Jules Payot