2024 84. kitabı
Merhaba bugün sizlere Servet Somuncuoğlu'nun kaleme almış olduğu "GALLEMIT" kitabı ile geldim. Kitabın konusu aslında gerçek bir hikayeye dayanıyor.Servet Bey askerlik yaptığı sırada tanışmış olduğu,farklı bir yapıya sahip olan arkadaşını anlattığı bir kitap. Kendisine "Ulu Kam" diye hitap ediyor.Çünkü bu dünyaya ait olmayacak kadar farklı,derin,bilgili bir insan.Onunla edebiyattan tutun da felsefeye kadar her türlü konudan bolca sohbet edecek vakitleri oluyor askerlik sırasında. Sonrasında acemi birliği bitip usta birliğine geçilince ikisinin yolları ayrılıyor.Ulu Kam Aydın'a, Servet Bey ise Bilecik'e gidiyor. Buradan da mektuplaşmaya devam ediyorlar.Bazen şiir bazen kısa yazı şeklinde hasbihal ediyorlar.Ulu Kam ikisinin birlikte bir edebiyat dergisi çıkarmaları gerektiğini söylüyor ama maddi durumları olmadığı için bu hayallerinden vazgeçiyorlar. Askerlik bitince de yolları tamamen ayrılıyor.Servet Bey şehir hayatına karışmayı tercih ederken,Ulu Kam ise sürekli söylediği kırsal yaşama dönüyor.Bir nevi inzivaya çekiliyor. Aradan yıllar geçiyor ama Servet Bey bu durumdan hiç kimseye bahsetmiyor.Bir gün en yakın arkadaşı Aziz'e anlatıyor. Aziz,onu bulması gerektiğini söylüyor.Servet Bey 8 yıl aradan sonra onu bulmaya karar veriyor.Buluyor da.Ulu Kam köyüne dönmüş,çocukları ve eşi onun delirdiğini düşünüp terk etmiş,köyde tek başına meczup hayatı sürüyorken buluyor onu.Kimisi veli kimisi deli diyor onun için. Servet Bey ile aralarındaki bağ o kadar güçlüdür ki ikinci bir kişiye yer yoktur. Aynı askerde oldukları gibi,hiç ayrılmamışlar gibi felsefi konuşmalara devam ediyoralar. Servet Bey ara ara onu ziyaret ediyor.Artık onun için hayatın bir manası vardır. Çok severek ve merak ederek okuduğum bir kitaptı.Servet Bey de Ulu Kam da gerçek hayatta şuan öbür aleme göçmüş insanlar.Ruhları şad olsun. Yayınevinin ve sevgili @okurblgn in emeğine sağlık. •Yolların tadını yalnızken yaşar insan, ikinci bir kişi yolculuğun derinliğini bozar. #Gallemit #matbuatyayin #bibliyofilblgnokumaları
GallemitServet Somuncuoğlu · Matbuat Yayıncılık · 2015103 okunma