Derinlikler
2024 39. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2024 00:00
Köle ticareti yapılan yıllarda gemilerden (yük azaltmak için özellikle hamileler tercih ediliyor) denize atılan Afrikalı kadınlardan doğan yeni bir tür (yarı insan yarı balık diyebiliriz) okyanusun derinliklerinde yeni bir hayat kurar. Wajinrular adlı bu halk,varlıklarını devam ettirebilmek adına aralarından seçtikleri ve "Tarihçi" dedikleri birinin önderliğinde geçmişlerini hatırlamaya ihtiyaç duyarlar.Geçmişle bugünleri ve tabii ki gelecekleri arasındaki bağı kuran çok değer verdikleri "Tarihçi" "Yetu" ise bu acı yük altında her gün biraz daha ezilmektedir.Bir gün yeteri kadar uzağa gidebilirse Wajinrular'ın kendi başlarının çağresine bakabileceklerini ve en önemlisi de bu yükten kurtulup, özgür hissedebileceğini düşünür.Ancak geçmiş,aile,aidiyet,yuva,sevgi bağları olmadan gerçek bir özgürlük mümkün müdür? Bu sorunun cevabını ve başta Yetu olmak üzere tüm Wajinrular'ın yaşadıklarına,dönüşüm ve kaçılmaz değişimlerine eşlik ediyoruz bu kitapta. Son yılların ses getiren fantastik kurgu yazarlarından olan Rivers Solomon, Amerikalı hip hop grubu Clipping’in (Netflix'te yayınlanan 'Snowpiercer' dizisinde oynayan Daveed Diggs'in de aralarında olduğu) bir şarkısından ilham alarak kaleme aldığı Derinlikler’de güzel bir ana fikirden hareketle gayet akıcı,merak unsurunun ön planda olduğu bir metin kaleme almış.Yılın keyifli okumalarındandı.
2024 Okuma Raporları
DerinliklerRivers Solomon · Çınar Yayınları · 2020147 okunma