2017 53. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2017 23:17
Amin Maalouf'un bir çok kitabını severek okumuş biri ve Haçlı Seferlerini de merak eden birisi olarak kitabi beğenerek okudum. Yazarın ilk kitabı olduğunu duyduğumda ise gercekten iyi bir arastırmacı olduğunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Kitaba gelirsek hristiyan ama o coğrafyayi cok iyi bilen bir yazarın tarafsız bir bakış açıyla Haçlı seferlerinin Araplar ve İslam Coğrafyası uzerine yansımılarını ele alıyor. Bir tarih kitabi gibi ancak anlatım bir roman havasında ve diğer kitaplarında bulduğum o tadı kesinlikle aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Haçlı seferlerinde aslında din adı altında çıkar çatısmalarinin ve iktidar kavgalarinin ve kisisel hırsların ön plana çıktığı bir durum söz konusu zira Frenkler ve Araplar yer yer çikar icin ittifak yapip kendi salsanatini koruma derdinde elbette savaslarin sonucu yapilan katliamlar masum insanlarin kacinilmaz sonucu maalesef. Kazanan tarafa gelirsek elbette Frenkler yani Batililar olmustu çünkü bu kacinilmaz etkilesim sonucu o donemde bir cok alanda batınin cok ilersinde olan İslam cografyasindaki bilgileri Arap bilginlerinden ve Arap kitaplarindan alarak gelistirmislerdir. Haçlı Seferlerini merak edenler icin hem roman tadinda hem de gercekten emek verilerek yazilan bu arastirma kitabi Amin Maalouf un essiz anlatimiyla bu alanda değerli bir yapit olarak karsimiza çıkiyor iyi okumalar.
Din
Arapların Gözüyle Haçlı SeferleriAmin Maalouf · Telos Yayınları · 19982,417 okunma