sevdim, beğendim, wtf dedim, kız ne kdr rahat dedim, sonda bi ödüm koptu, ağladım glb ölecek ve ruhlar aleminden doğacak fln, son sahnedeki o gerçek üstü savaş, kadın kraliçe, adını unuttum, askerleriyle vurraa diye pis adamı öldürmesi falan güzeldi.
öncelikle galiba tüm seri boyunca sürekli üçlü yada ikili adam arasında mı kalacak bu kadın. hayır işi gücü yok bide eften püften adamın nazını, yakınlaşmalarını, hediyelerini, öpücüklerini, ve kalplerini mi çalacak? celaena az fena değil tamam katılıyorum ama sanki bunlarda kadından yoksunlar. iki farklı harekete, zarif duruş dışı karaktere tav oldular yaw.
celaena nın hırsını, öfkesini ve sabrını çok beğendim. yakıştırdım ve özendirdi açıkçası. savaşçı olarak okuduğum ikinci kadın karakter benim için. ilki hiçbir dünyanın kızındaki savaşçımızdı. gerçek savaşçıları, acılarından doğan karakterleri bu kadar gerçekçi yazmaları beni çok etkiliyor ve diyorum ki iştee işttte buu!!!
tmm kitaba geçim.... celaena ya pat diye krallık içi oda vermeleri ve bazı uhrevi boyutlara yelken açması için sanki verilmiş gibi bu oda. neyse o ileriki teoriler için. genç yüzbaşı westfall ben prens sandım başta. dorian ise normal asil gibi geldi. yüzbaşı dorianı tanıyor fln tamam da bi bırak da adamın ağırlığı, prensliği, tahtta olan gözü belli olsun. yalan yok dorianı başta hiç sevmedim. daha sonralara doğru da çok tasvip etmedim çünkü biraz hanım köylü geldi. çok bi numarasını göremedim işin açıkçası.
kralın tüm diyara sihri yasaklaması bi yana bi haltlar yemesi de bi yana. krallığın için şeref yoksunu canavarı avlamak çok abesti. gizemli cinayet diye de örtmüşler üstünü... izler belli, hayvan gibi cinayet belli, tiplemeler göz önünde olan pislik hilekarlar belli, yüzbaşı westfall hala çözmeye çalışsın. celaena harbiden hakiki ve akıllı kadın. krallık dolusu adama kök salar yeminlen.
yarışma haftaları hızla geçerken şu uyardığımız adam, canavar var sen git dediğimiz tipin de hemen kaçması çok komikti. celaena da öylece, kolayca herkesi öldürmesi de çok eğlenceliydi. ancak harbiden sondaki hileyi, zehre nasıl kandı, kandık hala anlamış değilim. bide bide zehri koyan kadın, neydi ismi, bi dk, kaltain .... :)) hakikaten pis bi kadınmış... ama şöyle bi teori okudum; tabi ilerleyen kitaplarda, bölümlerde kaltain bizim için ne kadar önemli olur, onun hikayenin devamında görür müyüz ki bence görürüz, hapishanede olması ve bazı kehanetleri dile getirmesi galiba dikenler ve güller sarayındaki surielle benzeştirilmiş. hakikaten olabilir ve olursa, okursam devamını çok mutlu ve heyecanlı olurum herhalde. neyse;
nehemia hakkında da çok fena spoi aldım ve ikinci kitabı çok daha yavaş okuyorum bu yüzden. korktuğum umarım karşıma çıkmaz. nehemia için ben ilk başlarda tereddütte hiç düşmedim. güvendim kadına yani. onunda uğruna öleceği vatanı var ve belli ajan olduğu ama celaena dan saklaması gayet makul geldi. ihanet uğramış gibi hissetmedim hiç. ama çok ortadan kayboluyor. onun ayrı hikayesini okumak çok isterdim. fena bi kadın ve savaşçı ruhu kanında var.
chaol olan yüzbaşı westfall la olan arkadaşlığımız, inş öyle kalır, ben çok tatlı ve eğlenceli buldum. sonda celaena yı kurtarması falan çok dokunaklıydı harbiden. adam gibi adam diyebilirm onun için, celaena için yol gösterici olması zevkliydi.
dorian affedin ama yavşaktı.... tabi sen hayatında hiç kaba elinde kılıçlarla kelle alan bi kadın görmediğin için kralın baskılarının altında kalan egon ve prensliğin hayran kaldı. güçlü gördüğü ki bide çok güzel bir güç gördüğü için hemen ele geçirme arzusu....ahh dorian. tatlı aslında, ilerleyen bölümlerde çok görücez diye duyduğum için onun için daha fazla sövme kotamı susturuyorum. celaena tabi küçük yaşta olup kandan başka bir şey görmüş ancak eksikliğinde kalınca yanaştı tabi.... sam'ı merak ediyorum. saf çocukluk aşkı diye yorumladım ben. tabi acısı farklı bir boyutta celaena için ve sam cinayetini yada o hengameyi öğrenmekte istiyorum.
bunların dışında celaene nın önemli biri olduğunu, ve bunun farkında olduğundan hala şüpheliyim. kendisinin kim olduğunu biliyor mu bilmiyor mu hala anlamadım. bence farkında ama bize daha yansıtmadı. çok karışık ya kitapta hiççç bir şey anlamadım.
celane önemli bir insan, kimse farkında değil ve farkında olduğu noktada tüm krallığı yıkacak olması beni şimdiden tatmin ediyor. şimdilik bu kdr. tşk.