Puan vermedi·342 syf.····Okunma: 24 Kasım 2024 00:00 Düşünüyorum; bu adam uzun yıllardır birlikte olduğu karısını, çocuğunu annesini terk etti ve en yakın arkadaşı bile sebebini bilmiyor. Düşünüyorum; iyi kalpli bir adama benziyor, kaba saba biri değil, demek ki iyi bir nedeni olmalı. Düşünüyorum; işte Hindistan'dan gelmiş bir adam, Hindistanlı bir Hintli, ailesi nasıldır? Kardeşi var mı? Annesiyle babası ölmüş mü, hayatta mı? Kimse bilmiyor. Niçin? Cevabı belli: Yaralanmış olmalı. Anlatmazsan bilemem ki Malik.
Öfke'nin ana karakteri Malik Solanka bir akademisyen ve oyuncak tasarımcısıdır. Hayatında anlam arayışına girer ve ailesini ve Londra'yı terk ederek New York'a kaçar. Doğup büyüdüğü Hint kültürü ve Batı arasında çatışmalar yaşar. Kitapta ilerledikçe öfkesinin kaynaklarının kişisel ve toplumsal yanlarını anlıyorsunuz elbette ancak bu anlama kitapla ya da Malik ile duygusal bağ kurmama yardımcı olmadı üstelik beni yoran bir okuma oldu.
Biri sorsa Salman Rushdie'nin başka kitaplarını, en azından bir tanesini okuduğuma yemin edebilirim. Fakat bu okuduğum ilk kitabıymış:) elim diğer kitaplarına nasıl gidecek, hiç bilmiyorum