2024 108. kitabı
Hint kültürü ile ilgili ilk defa bir kitap okuyorum, şunu anladım ki Dünyanın neresinde olursanız olun geri kafalılık bir lanet gibi Dünyanın her tarafına çökmüş durumda. Çalışıp para kazanmak için köyünden ayrılan Kumaresan çalıştığı yerde Saroja adında bir kıza aşık olur. Ama Saroja farklı bir kasta bağlıdır. (Hint kast sistemi, Hindu dinine inananların toplumsal olarak örgütlenmesi amacıyla yaratılmış bir sosyal merdiven sistemidir. Her Hindu bir 'kast' içine doğar. Kast, toplumda özel bir konumu olan ve bu konumu nedeniyle öteki gruplardan ayrılan bir insan topluluğudur.) Ve farklı kaslar birbirlerine sıcak bakmazlar. Kumaresan, Saroja'yı kendi köyüne kaçırır fakat annesi kızı görür görmez kendini paralamaya dövmeye ve isyan etmeye başlar kabullenemez, başka bir kasta baplı olduğu için. Bu gözler bunu da mı görecekti moduna girer tipik kaynana maalesef köydeki diğer insanlar da sarojayı iyi karşılamaz. Insanlar kaba ve acımasızlar. Kitapta Saroja ve Kumaresan'ın yaşadığı bu çağ dışı zorlukları okuyoruz gerçekten çok etkilendim, çok kötü hissettim maalesef her yerde olduğu gibi ülkemizde de böyle tuhaf aileler var. Benim için çok farklı bir deneyim oldu bu kitap ve bana tavsiye ettiği için sevgili @book._blogerr a çok teşekkür ederim İyi ki okudum diyorum sizlere de gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
Cadı KazanıPerumal Murugan · The Kitap · 202449 okunma