Perumal Murugan
8 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Saroja ve Kumaresan, birbirlerine âşıktır. İçinde bulundukları toplumun geleneklerine meydan okuyarak ve büyük sırlarını gizleyerek kastlar arası evlilik yaparlar. Genç çift, düğünden sonra Kumaresan’ın köyüne gelir ve ne pahasına olursa olsun sırlarını saklamak zorundadır. Sırlarının ifşa olması, onlar için acı bir ölüme gebe kaderin kapılarını aralayacaktır. Kumaresan, her şeyin yolunda gideceğinden emindir. Birtakım meraklı soruların ardından sorgulamaların azalacağına ve mutlu bir hayat yaşayacaklarına inanmaktadır. Köylüler ise Saroja’nın farklı bir kasta mensup olduğundan şüphelenmektedir. Şüphelerinin gerçeğe dönüşmesiyle trajik olaylar birbirini izler. Hint kültürüne ait ritüelleri, gelenek ve görenekleri eşsiz bir anlatı ile sunan Perumal Murugan, genç çiftin naifliğinin ve umutlarının karşısına toplumun öfkesini ve karanlık yüzünü koyuyor. İki gencin trajedisini her sözcükten sızarcasına anlatan Murugan’ın kaleme aldığı Cadı Kazanı’nı okuduğunuzda melankolisinin yankısını uzun bir süre hissedeceksiniz.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 59 dk.Sayfa Sayısı: 176Basım Tarihi: 31 Mayıs 2024Yayınevi: The KitapOrijinal Adı: Pyre
ISBN: 9786256611603Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

176 syf.
8/10 puan verdi
Perumal Murugan’ın “Cadı Kazanı” romanı, yalnızca iki genç insanın yasak aşkını değil, aynı zamanda Hint toplumunun derin köklere sahip kast sistemini ve bu sistemin bireyler üzerindeki boğucu etkisini ele alıyor. Saroja ve Kumaresan, farklı kastlardan gelen iki âşık. Toplumun dayattığı sınırlara ve baskılara meydan okuyarak evlenmeyi göze
Cadı KazanıPerumal Murugan · The Kitap · 202417 okunma
176 syf.
10/10 puan verdi
Ölmek, hesabı kapatmış olduğun anlamına gelmez. Nerede olursan ol yükümlüsün. İnsanlar arasındaki ilişkiler sürecekse araya biraz mesafe koymanın en iyisi olacağına inanıyordu. Merhaba arkadaşlar bugün
The Kitap Yayınları
The Kitap Yayınları
ndan #cadıkazını adlı eserle karşınızdayım. Hint kültürünü yansıtan bir eser. Bizim kültürümüze benzeyen yanları olsa da artık
Cadı KazanıPerumal Murugan · The Kitap · 202417 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.