2024 70. kitabı
"İdrak etmek, yeni şeyler öğrenmek, bakış açısının - düşüncenin - farklılaşması bir baldı. Herkes balı tattı. Ama tadış biçimleri farklıydı." #alinti Satırlar önce gözümüze, ordan yüreğimize, ruhumuza ve son olarak fitratımıza kadar işliyor. Dünyanın tüm renklerini gördüğümüz Sonbahar mevsimi gibi, yaratılışımızın tüm duygularını gördüğümüz bir yolculuk #olumsuz . Bahar kadar canlı, kış kadar durgun olmayan, ne son ne de başlangıç olan dünyanın sonbaharı gibi ömrümüzün olgunluk dönemindeki, somut kavramlardan uzaklaşıp, yaratılışımızın anlam ve mana arayışına girdiğimiz farkındalık ve bu farkındalık sonrası gelen hayatı, yaşamı, öncesini ve sonrasını merak ettiğimiz için hissettiğimiz sorgulama ihtiyacı. Birgün öleceğimizi bilmemize rağmen sonsuza kadar yaşama arzusu duymaktan kendimizi alamadığımız derin his. Belki de en çok da o yüzden geride bizden bir parça, bir eser, bırakmak isteyişimiz. Belki bir tablo belki bir kitap belki bir çocuk... Her şey zıtken bu zıtlıklar birbirini tamamlarken çok da garipsenecek bir durum değildir bu. Hem birbirinden bağımsız hem birbiriyle tamamıyla bağlantılı olarak ilerleyen bu öykü kitabında insana dair çok şey okuyoruz. Kibir, öfke, aşk, iyi, kötü, ölüm , yaşam. Tasavvufla felsefenin harmanlandığı satırlar çok akıcı şekilde ilerliyor. Konu bu kadar derinken yazarın yer yer esprili şekilde devam ettirdiği diyaloglar okuru kurguya daha çok çekiyor. #mehtapakkum kalemiyle tanışma kitabım olan; "Ölümsüz" insanın; İlmi Rabbanî olma isteği üzerine kurgulanmış benim için harika bir yolculuktu. Bu tarz içerikleri okumayı seven herkese tavsiye ederim #herdemkitap #herdemvakti
Öykü
ÖlümsüzMehtap Akkum · Herdem Kitap · 202437 okunma