Ölümsüz; Mehtap Akkum kaleminden, Herdem Yayınlarından basımı yapılan, atasözleri, ayetler, kıssadan hisselerle dolu 264 sayfadan ibaret kitap.
İçerisinde; Aşk ve Sevgi, Bir Garip Hikaye, Celalin Çocukları, Çiçeklerin Kraliçesi, Geldin Mi?, Nefs Sultan ile Ruh Sultan, Okul Günlükleri 1, Okul Günlükleri 2, Okul Günlükleri 3, Okul Günlükleri 4, Ölümsüz ve Sokak Hayvanları ve Azrail ; başlıklarında, aşkın hallerinden ( manevi aşk, karşı cinse olan aşk), iyi ve kötü , doğaya, hayvanlara ve insanlara dair hikayeler mevcut.
Leyla ile Mecnun hikayesini bilmeyen yoktur. Mecnun ilk başlarda fani aşkı olan Leyla için çöllere düşüyordu. Sonrasında gerçek aşkı bulup, Leyla'yı tanımaz duruma geliyordu. Burada verilen mesaj çok anlamlıydı. Dünyevi aşklara, ihtiraslara o kadar bağlıyız ki; asıl uhrevi olan aşkı görmez olmuşuz.
Bir Hızır gelmiştir, nefsinden, çekip çıkarmıştır onu bahrın o karanlık sonsuzluğundan.
Ali Kapısı; ilim kapısı, Cebrail' in başını beklediği.
Ey gönül! Ne tuhaf değil mi? Bir ömür, şah damarından daha yakın bir sevgiliyi aramakla geçiyor. ( Hz. Mevlana)
Kulağını aç iyi dinle. Sen çok küçüksün evet ama büyümek zorundasın. Senin bir adın da İdrak' tir. Kişinin idraki arttıkça, genişledikçe zarar veren şeyleri bu farkındalığa bırakır.
"Hocam ben de ilk defa katılıyorum görüşünüze. Anlamları biz yaratıyoruz. O zaman şöyle diyebilir miyiz? Hayatın anlamı "İNSAN'dır." Merkez insandır. İnsan olmadan her şey anlamsızdır."
"Zaten, sana dışarıda bir şeytan arattıran da kendi içinde beslediğin öz şeytanındır."
– ‘İNSAN ‘ölümsüzdür Bilge.
– Rabbim , elbette ki biliyorum insan ölümsüzdür. Benim istediğim Bilge bedeninde yaşayan , Bilge kimliğindeki Ben’in ölümsüz olması. Yoksa KİMLİKLER ÖLÜR , İNSAN ÖLMEZ . Bunu biliyorum.
– Peki, dileğin kabul edildi. Yalnız şunu unutma