2024 4. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2024 17:41
Kitap kısaca bir uzaylının gözünden insanlığı anlatması diye düşünülsede , kitabı okudukça ve satırları okuyunca insanlığa; insan olmaya dair şeylerin ne olduğunu öğreniyorsunuz. Aşk,arzu,tutku,öfke şiddet, müzik,sanat, aile , bağlılık, yemek içmek,sadakat,insanı insan yapan duygular,insana anlam kazandır. Bir uzayliysanız (Vonnadoryalı) teknolojinin gelişmiş olduğu tek dinin matematik ve asal sayıların çözümüyle sınırsız bilginin teknolojinin,ve sadece mantığın önde olduğu bir yerde yaşıyorsanız insanların şiddet yanlısı ,tüketici, hayalci ve kendini evrenin en gelismis bir toplumu olarak düşünülebilirsiniz ve bu yüzden matematiğin asal sayıların gelişmesini engellemek için sınırsız teknolojiye sahip olmalarını , teknolojiyi doğru ve iyi bir yerde kullanamacaklarını düşünebilirsiniz ve bu yüzden dünyaya bir ajan gönderirsiniz. Ve o ajanda artık zehirlenmiştir,insanlaşmıştır. Kitabı okurken kendime insanlığa dair altını çizdiğim cümleler çok oldu , büyük bir keyifle okudum. Anlatımı akıcı ,zaman zaman duygusal ama çoğunlukla kendinize anlamlar çıkaracağınız üstüne düşüneceğiniz bir kitap, yazarın diğer kitaplarını da severek okumuştum.
İnsanlarMatt Haig · Domingo Yayınları · 202314,8bin okunma