···Okunma: 27 Kasım 2024 01:58 NEDEN BU KADAR YARIDA KESİLMİŞ CÜMLE VAR?
Evet beni en çok sinirlendiren nokta sürekli yarım cümlelerin olması. Eğer karakterin konuşması diğer karakter tarafından öpücükle kesilmiyorsa yarım cümle pek sevmem, bu kitapta ise her 3 cümleden 4'ü kesikti bi bitirin cümlenizi de siz de rahatlayın biz de rahatlayalım müneccim miyiz biz cümlenin devamını nasıl kendimiz tamamlayalım.
Yazarın tarzından dolayı duygusal yönü ağır basan mizahi ve yüzeysel bir fantastik denemesi olacağını tahmin ettiğim için hiç derin kurgu beklentisine girmedim. Sanırım kitabı bu kadar sevmemin başka bir nedeni de bu. Kan, vahşet, gerilim, soğuk savaş gibi aksiyonlar olsa tadından yenmezdi ama bu da fena bir deneme olmamış.
Favori karakterlerim Alex, Owen ve Koen oldu. En sevmediğim ise Juno oldu çünkü bir anda kötüden 180 derece iyiye dönüşmesi mantıksızdı. Ve Koen aslında son sahneyle favorilerime girmeye hak kazandı çünkü...ehehehe :) Kurgudaki bazı gizem gibi gösterilmeye çalışılan şeyler gayet tahmin edilebilirdi bu yüzden heyecanlandırmadı. Yine de tahminlerim tutunca bi heyecan da basmadı değil.
Mizahi ögeler fazlasıyla vardı bu yüzden kitabı sevmeseniz bile okutturur (bence). Çok fazla beklentiniz olmasın. Birkaç gereksiz veya sürekli tekrarlanmasından bıktıran olaylar vardı. Yine de karakterlerin hiçbirinden (kötü karakterler hariç) nefret etmedim. Aşk bir yerde midemi bulandırdı ve aksiyon ihtiyacım fazlasıyla depreşti. Evet bu kadar başka diyecek bir şey bulamadım (kitabı bitirdikten 1 dk sonra ne okuduğumu unutuyorum). Ha bir de ister istemez arada aklınız Alacakaranlık'a kayıyo :)
SPOILER
Keşke Lowe ve Misery'nin bir melezi olduğunu epilogda görseydik. İkisinin nasıl bir çocuğu olurdu diye kendim hayal etmek zorundayım. Birinin ihanet edeceği bariz belliydi ancak müttefiki yanlış tahmin etmişim. Bir de Serena'yla Owen'ı shiplemiştim aslında ama eş bağıyla bağlanması kesinlikle daha iyiydi anında Owen'ı def ettim ve benim bir an önce Koen ve Serena'yı okumam lazım aşırı aşırı aşırı hot bir çift oldular. Sonlara doğru Owen'a biraz fazla yükseldim çünkü babasına siktiri çekip yönetimin başına geçmesi...lanet derecede iyiydi.