·318 syf.····Okunma: 21 Aralık 2017 15:17 Fazlasıyla beğenilmiş bir kitap ve hayli övgü dolu yorumlar..
Bende mi bir sorun var acaba diye sormadan edemedim kendime doğrusu.Kitabın sonunda şu soruları getiriyor akla yazar. Anlatıldığı kitapta bahsedildiği gibi :
-Tuğrul Bey gerçekten sırf kısırlığının göze batmaması için,kendi yatak odası fantazilerini dillendiren, dillendirilmesinden hoşlanan Müslüman bir Bey'midir (acaba)?!!
Sultan Alparslan karı kılıklı birisi midir? Sultan Abdülhamid deli zır deli bir adam mıdır?
Cemaleddin Afgani gerçek bir mürşit gerçek bir Seyyit ve tertemiz bir insan mıdır? (Ne işi olmuştur ajanlıkla falan caanımmm efendim!!)
Kitab'ın konusu Nizamülmülk, Hasan Sabbah, Ömer Hayyam ve Hayyam'ın Rubaiyat'ı gibi görünse de bana göre bunların yanında anlatılan ve yine bana göre çarpıtılan pek çok şey var.
Herkesin bakışı farklıdır.Okunması gereken bir kitap mı çoğuna göre evet.Ben beğendim mi? Bunu pek söyleyemeyeceğim.Bazı şeyleri daha iyi araştırmama sebep oldu mu evet. Sanırım bakış açısıyla alakalı biraz da insanın. Fakat bana göre çok abartılmış fazlaca şişirilmiş. Yine de okuyacak olanlar için keyifli okumalar :)