kendini yineleyen cümleler var kelimeler var pek beğendim sayılmaz.
......
Özet olarak Esme Abbas'ı sever ona aşıkken Halil tarafından zengin aile çocuğu tarafından zorla kaçırılıp ırzına geçip karısı yapmıştır, nikah kıymıştır aynı gece. Esmeden bir oğlu olmuştur .Abbas hapishaneden çıkar bir gece. Halil Esme ve Hasan'ın sofra başında yemek yerlerken Pencereden Ateş edip Halil'i öldürür.
Halil'in ailesi esmenin ölmesi için elinden geleni yapar parayla adam tutar, torunlarını doldurur, baban rahat uyuyamaz toprakta hortlar gibi cümleler ile.fakat hiçbiri esmenin güzelliği karşısında onu öldüremez, yanaşamazlar....
......
Bunu Halil'in kanının yerde kalmaması vesvesiyle oğlunun Hasan'ı yapmasını isterler Hasan daha çocuktur fakat büyükannesi tarafından amcalarıyla birlikte desenli bir silah hediye edilir birde Tay verilir gözünü boyamak için tabii ki.
Babasının hortladığını yılanlara büründüğünü çiyanlara çekirgeye kaplumbağaya aklına gelecek bütün hayvanlara büründüğünü kanının yerde kalmaması gerektiğini anlatılır Hasan bunu görmemesine rağmen bunu empoze edildiği için Hasan da bunlara İnanır ve gördüğünü zanneder.
..,.
Annesi ekmek pişirirken 2-3 el ateş eder ve tandirin içine annesi düşer yanmaya başlar onu köpeği bulur, evin köpeği.
........ .......... ......... __ ///! ///! ///////! ////////////!
Burada annenin çaresizliğini gördüm Keşke annesi daha çok Hasaninin üstüne titreyebilseydi kitapta kaştiklarini da yazmıştı ama Halil'in ailesi asla Hasan'ı esmeye vermeyeceklerdi.
.....
Aslında keşke yılanı öldürselerdi bu çocuk En azından olmadık şeyler görmez kafayı yemez hayvanlara, insanlara, doğaya zarar vermezdi.
Kitapta anlatılan yılanlar; İnsanların zihniyeti attıkları yalanlar , benzetmeleri, iftiraları, sahtekarlıklaridir.