Şeyda Bozkurt’un “ Destina “ adlı şiir kitabı, onun eşsiz kaleminin bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir eser diyebilirim. Daha önce kalemiyle tanışmış ve hayranlık duymuş biri olarak, bu kitapta da o derin duyguların ve içtenliğin şiirle buluştuğu büyüleyici bir dünya ile buluştum tekrardan.
Destina, yazarın duygu yüklü yolculuğunu okuyucuyla paylaşan bir davet gibi. “Bu Sabah” ve “Suskun Çocuklar” gibi şiirlerde, hem bireysel hem de evrensel temalar, yazarın zarif ve düşündürücü üslubuyla hayat bulmuş satırlarda. Her dize, okurun yüreğine dokunuyor ve onu kendi iç dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor.
Şeyda Bozkurt’un kalemi, hem bir teselli hem de bir farkındalık yaratıyor. Daha önceki kitabında da hissettiğim o samimi ve derinlikli duygular, Destinada da tüm gücüyle kendini hissettiriyor. Bu kitap,yalnızca bir şiir kitabı değil; aynı zamanda sevgiyle dokunan bir yürek işidir. Onun kaleminin sıcaklığı ve derinliği, okuyan herkesin hissedeceğinden eminim.
Ve Destina şiiri, kitabın adını taşıyan eser olarak, yazarın hissettiklerini en yoğun ve etkili şekilde ortaya koyduğu satırlar. Yazarın bu şiiri, bir arayışın, bir özlemin ve belki de bir kavuşmanın zarif bir manifestosu gibi. Her dizesi, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarırken, aynı zamanda kaderle yüzleşmenin dingin ama derin yankılarını hissettiriyor. Destina şiiri, kitabın ruhunu ve özünü taşıyan güçlü bir merkez noktası kesinlikle.Yazarın,kendine has tarzıyla ortaya koyduğu bu şiirler, ona duyduğum hayranlığı daha da pekiştirdi. Eğer onun kelimelerle dokuduğu bu dünyaya hâlâ adım atmadıysanız, Destina ile başlamanızı içtenlikle öneririm. Yüreğinden dökülenleri paylaşan bu değerli kaleme çok teşekkürler.