Nadia'ya Sözüm Var
2024 51. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2024 08:12
Birinci Dünya ülkesinden bir kızın kendisini Üçüncü Dünya ülkesinde kapana kısılmış bir halde bulması, kaçmayı başarması ve sonrasında da kardeşini kurtarmak için verdiği mücadele ile ortaya çıkan Annemi Bir Kez Daha Görebilsem Nadia' ya Sözüm Var İngiltere de yaşayan iki kardesin babaları tarafından Yemen'de yaşayan iki arkadaşına çocuk gelin olarak satılması ve başından geçenleri anlatan yaşanmış bir hikaye. İlk kitabı okuduğumda aylarca etkisinden çıkamadım. Kitabı ağlayarak, öfke ve şaşkınlık içinde bitirdim. İkinci kitap Zana ve annesinin Nadia'yı kurtarmak için verdikleri büyük mücadeleyi anlatıyor. "Neredeyse yirmi yıl önce, on dört yaşındayken kaçırılan bir çocuk, tüm dünya ondan haberdarken, nasıl olur da hâlâ tutsak olabilir? Böylesine korkunç bir hikâye bu aydınlık çağda nasıl yaşanır?" "Başımıza gelen kaçınılmaz şeyi kabul etseydik, bir şeyler nasıl değişebilecekti ki? Erkeklerin kızlarını köle olarak satmaya devam etmelerini ne durduracaktı?" Ben ilk kitabı çok beğenmiştim sanırm beklentim çok yüksekti ikinci kitap beklentimi karşılamadı. Özellikle en sonda çok büyük hayal kırıklığına uğradım.  Böyle bir son hayal etmemistim, üzüldüm. Ama iki kitap da çok etkileyiciydi okumanızı tavsiye ederim. Zana Muhsen
Nadia' ya Sözüm VarZana Muhsen · Yakamoz Yayınları · 2021879 okunma
1 +1'leme