2024 79. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2024 20:23
Benim Bir İdam Mahkumunun Son Günü, Veronika Ölmek İstiyor gibi kitaplardan sonra bu kitaba başlamam, kitabın intihar isyeğiyle başlaması bana ağır gelecek düşüncesi... Hiç umdugum gibi olmadı. Kitap çok sürükleyici ve akıcı. Kitabın ismini gördüğümde Anaksagoras'ın Nous'uyla bağlantılı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Ama kitabın sonlarına doğru bu bağlantıyı anladım. Kitapta konu tam bitti derken bambaşka kapilara ulaşma çabası tekrar canlandı. Bu duyguyu kitap iki kere yaşattı bana. Bölümümden dolayı mı bilmiyorum kitapta çokça felsefi sorgulamalara rastladım ve bu yönünü çok sevdim. İçinde varoluşsal sorgulamaların yer aldığı, betimlemelere sıkça başvurulan, hiç sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap Nous. Bu kitap ile Ali Sadi' nin hiç kolay olmayan yaşamına tanıklık ettim. Kitap tahmin ettiğimin tam tersi yönde ilerliyor. Kesin böyle diye düşündüğüm yerde bambaşka bir yola evrildim. Beni şaşırtan kitapları severim. Hep bu kadar usta betimlemeleri olan kitapları yazan yazarların hayal gücüne hayran kalırım bu kitapta da öyle oldu. Yer yer şiirlere yer verilmesi kahramanların duygularını daha derinden hissetmemi sağladı. Keyifle okuyun. Hoşçakal Ali Sadi.
NousVeysel Dağ · Bilgi Ağacı Yayınları · 202437 okunma